«Шахтар» - «Барселона»: шанс зачепитися за плей-оф ЛЧ

«Шахтар» - «Барселона»: шанс зачепитися за плей-оф ЛЧ

Укрінформ
Сьогодні, 7 листопада, «Шахтар» зіграє з «Барселоною» в рамках 4 туру групового етапу Ліги чемпіонів.

«Гірники» зустрінуться з каталонцями вдруге поспіль. Хоч з моменту останньої гри минуло 2 тижні, у стані обох команд сталося чимало змін. Лазарет каталонців порожніє, а «гірників» - лише збільшується. Як це вплине на сьогоднішній матч, читайте в матеріалі від Укрінформу. 

Кадрові проблеми «Шахтаря»

У сьогоднішньому матчі головний тренер «гірників» Маріно Пушич точно не зможе розраховувати на Артема Бондаренка і Юхима Коноплю. За постійного відвідувача клубної лікарні Лассіну Траоре годі й згадувати, тому, очевидно, Пушич навіть не роздумував над цією опцією.

Втрату Бондаренка компенсувати легше, особливо на тлі того, що голи каталонців у минулому матчі сталися не без «допомоги» Артема: саме з його зони відповідальності Гюндоган знайшов пасом Лопеса. На противагу, відсутність Коноплі додасть Пушичу головного болю.

Юхим у новому сезоні застовбив за собою місце на правому фланзі оборони «гірників» і збірної України. Він активний не лише в обороні, а і здатен створювати ситуативну більшість під час атакувальних дій команди. Вірогідно, праворуч вийде 22-річний грузин Гіоргі Гочолейшвілі. Ми дізнаємося про це безпосередньо зі стартовим свистком арбітра, позаяк Пушич вирішив залишити питання ротації в таємниці.

«У стартовому складі минулої гри були важливі футболісти. На жаль, їх зараз немає тут. Вони дуже важливі для нас, і ми б хотіли, щоб вони вийшли завтра, але вони відсутні у складі, тому немає сенсу про це думати. Я абсолютно впевнений, що ті, хто їх замінить, добре гратимуть. Наша команда стає кращою щодня, я бачу можливості різних гравців, створюю у голові свій план. Якщо чесно, я одразу розумів, хто їх замінить. Але я не можу вам сказати зараз», - зауважив головний тренер «Шахтаря» перед грою.

Повернення лідерів «Барселони»

Порівняно з минулою грою головний тренер каталонців Хаві зможе розраховувати на низку гравців основного складу команди. Після травм відновилися Педрі, Левандовський і Рафінья. Це означає, що вихід Ямала і Лопеса - малоймовірний. Педрі здатен суттєво посилити гру в центрі, а Левандовський стане чималою проблемою для центральний захисників «Шахтаря».

Вихід поляка в атаці може змусити Пушича зробити зміни в захисті на користь досвідчених Ракицького або Чигринського. Якщо взяти до уваги антропометрію, то логічнішим був би вихід саме Дмитра. 

«Каталонці» підходитимуть до гри після поразки в «ель-класико», тому матимуть подвійну мотивацію у грі з «Шахтарем». У цьому переконаний коуч «гірників». 

«Я не зовсім вірю в те, коли кажуть, що певна команда у певний момент не в найкращій формі, адже щоразу це окрема гра. Барселона має вражаючу кількість гарних виконавців, вони можуть дозволити собі робити багато змін. Але ми тут, щоб змагатися. Хочу побачити реалізацію того, над чим ми працювали на тренуваннях. Побачимо, як усе вийде. Будь-яка команда може програти Класіко, шанси завжди 50 на 50. Не сказав би, що в них якийсь складний період. Можна зіграти внічию у складній грі на виїзді. Вони продовжують боротися за чемпіонство і зараз ідуть на третьому місці. Я знаю, що це дуже гарна команда. Це не змінює моєї думки», - сказав він.

Матч за 6 очок

Після 3 поєдинків групового етапу ситуація квартету Н наступна: 1.«Барселона» (9 очок), 2.«Порту» (6), 3.«Шахтар» (3), 4.«Антверпен» (0). Це означає, що матч проти каталонців для «Шахтаря» - це шанс зачепитися за Лігу чемпіонів. У випадку перемоги вони не відпустять далеко від себе португальських «драконів», з якими українцям ще доведеться зустрітися очно.

На користь «гірників» грає також факт хоч і номінально, але  домашнього матчу. Команди зіграють у Гамбурзі, на місцевому «Фолькспаркштадіон». Як наслідок, можна сподіватися на відсутність підтримки каталонців збоку трибун.

Головний тренер «Барселони» переконаний, що матч проти «Шахтаря» не буде для його команди легкою прогулянкою. 

«Ми хочемо грати у відмінний футбол та вигравати матчі з великим відривом. Але це ідеальний сценарій, і він не відбуватиметься у кожній грі. Потрібно брати до уваги і суперника, і у деякі дні ви не так натхненні, як в інші. Нам потрібно повернути собі послідовність і пред'являти до себе набагато вищі вимоги щодо цього», - зауважив Хаві перед грою.

Початок матчу - о 19:45 за Києвом.

Віталій Ткачук, Київ

Фото: shakhtar.com

  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-