На шахових турнірах Гран-Свіс на острові Мен після стартових турів Анна Музичук не віддала суперницям й пів-очка

На шахових турнірах Гран-Свіс на острові Мен після стартових турів Анна Музичук не віддала суперницям й пів-очка

Укрінформ
На турнірах Гран-Свіс, які проходять на живописному острові Мен зіграні стартові раунди в чоловіків і жінок.

У чоловіків після трьох турів лідерів стало дуже багато – цілих одинадцятеро. Жоден з учасників не має стовідсоткового результату. Серед тих, хто набрав 2,5 очка з 3 виділимо рейтинг-фаворита турніру американця Фабіано Каруану.

Серед українських шахістів найкраще поки що виступають Андрій Волокитін та Антон Коробов, які мають по 2 очки з 3. Обидва йдуть, як кажуть, нога в ногу. Вони зіграли унічию чорними в першому та третьому турі, а в другому – здобули перемоги білими.

Особливо хвилюючої вийшла партія Антона Коробова з турецьким шахістом Гурелом Едізом. Антон на 18-у ході пожертвував пішака і, здавалося не отримав за нього достатньої компенсації.  Проте, фігури білих грізно дивилися на чорного короля. І турецький шахіст розгубився.

Він припустився кількох помилок, і українець здійснив прорив на королівському фланзі. Антон упевнено і технічно реалізував перевагу.    

По 1,5 очка набрали Руслан Пономарьов, Василь Іванчук та Юрій Кузубов. Звернемо увагу на відмінну гру Пономарьова. Жереб дав йому на старті трьох дуже сильних суперників з рейтингом понад 2700. Це були французи Аліреза Фіруза (2777) та Максим Вашє-Лаграв (2727) , а також Доммараджу Гукеш  з Індії (2758). Руслан упевнено зробив три нічиї.

Лише 1 очко на рахунку нашого юного шахіста Ігоря Самуненкова. У першому турі він віддав забагато сил, щоб відстояти чорними трохи гіршу позицію проти Іванчука. Тому, мабуть, саме сил не вистачило 14-річному шахісту проти дуже сильного Джавахіра Сіндарова з Узбекистану, й Ігор поступився. Тепер у нього 1 очко.   

У жінок відмінно стартувала Анна Музичук. Вона по черзі переграла француженку Софі Мілет, Ставролу Цолакіду з Греції та Ірину Бульмагу з Румунії. Причому зробила це, на перший погляд, дуже легко, без особливого напруження. Тепер Анна має 3 з 3, як і Тань Чжу’ї з Китаю.

Троє шахісток відстають від лідерів на пів-очка. А Марія Музичук знаходиться у великій групі учасниць, які набрали по 2 очка. Півтора має Анна Ушеніна.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер.

Фото: FIDE, Facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-