Українська альпіністка Самойлова організує благодійну вечерю для купівлі кисню на потреби «Госпітальєрів»

Українська альпіністка Самойлова організує благодійну вечерю для купівлі кисню на потреби «Госпітальєрів»

Укрінформ
Українська альпіністка Антоніна Самойлова організує благодійну вечерю для збору на закупівлю кисню для добровольчої організації парамедиків «Госпітальєри».

Вона сказала про це під час пресконференції в Укрінформі.

Альпіністка вирішила організувати проєкт після підйому на вершину гори Манаслу.

«Я захотіла піднятися без кисню. Ц вкрай небезпечно і ніяк не допомагає. Такий підйом навпаки б’є по здоров’ю. Крім того, я захворіла на гайморит. Як наслідок, підійматися без кисню було фактично неможливо. У той момент я зрозуміла, наскільки він важливий для альпіністів. В Україні кисню ще більше потребують поранені захисники на фронті», - сказала вона.

На благодійному вечорі альпіністка також планує розіграти два лоти на аукціоні. Першим лотом стане моносережка, з якою Самойлова підіймалася на Манаслу, другим - її картина гори Кіліманджаро.

«Всі отримані кошти, зокрема й з квитків на благодійну вечерю підуть на потребу «Госпітальєрів». Українські воїни боронять нашу країну, тому для нас важливо, щоб їм вистачало всього, зокрема кисню», - пояснила Антоніна.

Альпіністка також запевнила, що уже запланувала собі підйом на гору, з якої видно експедицію на Еверест.

Читайте також: В Україні пройде перша виставка артоб’єктів, створених з уламків зброї та техніки

Як повідомляв Укрінформ, ініціатива Світового конгресу українців (СКУ) UniteWithUkraine та українсько-канадська компанія Saint Javelin закупили на пожертви, зібрані під час акції Independence Lifeline, першу партію тактичного медобладнання для українських бойових медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-