Найцікавіше з першого боксерського шоу міжнародного рівня у Броварах з початку повномасштабного вторгнення

Найцікавіше з першого боксерського шоу міжнародного рівня у Броварах з початку повномасштабного вторгнення

Укрінформ
У головному поєдинку вечора українець Назрі Рагімов боксував за титул чемпіона світу. 

Волонтерство, повернення перспективних бійців та перемога молодого проспекта. Як Бровари приймали перше за час повномасштабного вторгнення боксерське шоу, читайте в матеріалі від Укрінформу. 

Організація міжнародної події

Українці продовжують жити, розвиватись і рухатись вперед, незважаючи на жахливу війну, яку проти нашої держава розв’язала країна-терорист Росія. Цими вихідними у Броварах відгриміло боксерське шоу, яке організували дві молоді промоутерські компанії Top Boxing Generation та Balu Promotion. Шість боксерських поєдинків за участю українських боксерів та головна подія вечора – бій за титул чемпіона світу за версією UBO в першій напівсередній вазі, участь в якому взяв молодий український проспект Назрі Рагімов та досвідчений представник Панами Ірвінг Беррі. 

За словами генерального менеджера промоушену Top Boxing Generation Владислава Єлисєєва, цей вечір – крок вперед для українського боксу в умовах війни. 

«Організація йшла не гладко: було дуже багато складнощів, пов’язаних із війною, але ми впорались. Я вважаю цей вечір боксу грандіозним, справжнім вечором боксу, яким він і має бути: з класними поєдинками, з яскравою картинкою, трансляцією. Ми продали майже всі квитки: залишилось буквально 25 білетів у продажі. Я вважаю це шоу грандіозною спортивною подією для України на сьогодні. Це шоу – великий крок вперед для нашого промоушену. Ми обов’язково зробимо ще один, або навіть два вечори боксу в Україні у цьому році», - розповів він. 

Зміна боксера у головному поєдинку за 11 днів до шоу

1 серпня на сторінці в Інстаграмі Top Boxing Generation з’явилась інформація про нового суперника для Назрі Рагімова. Українець повинен був протистояти Латібу Мувонге, проте в останній момент боксер з Уганди не зміг приїхати в Україну. Тож промоутери знайшли для Рагімова нового суперника – Ірвінга Беррі з Панами.

«Назрі повинен був боксувати з Латібу Мувонге. Він дуже цікавий хлопець, я не виключаю, що в майбутньому цей бій відбудеться. Зараз у зв’язку із тим, що триває війна, візовий процес виявився в рази складнішим, ніж він був раніше. Проблема була не з візою в Україну, а з третьою країною. Тому що він повинен із Уганди спочатку кудись прилетіти і тільки тоді поїхати до нас. Слава Богу, Ірвінг Беррі, який вже давно знаходився в тренувальному таборі і чекав на свій бій, сказав, що він готовий до цього поєдинку. Добре, що Панама дала «зелене» світло на рахунок Польщі й України, тому він тут. Беррі дуже крутий, він дворазовий претендент на титул чемпіона світу, він був другим номером WBA, у нього класний рекорд. Він досвідчений і сильний, знає, що робити в ринзі. Назрі – наш молодий, але дуже амбіційний хлопець. Він хоче досягти світових висот у професійному боксі. Він довго йшов до цього титулу», - сказав Єлисєєв.

Україна отримала нового чемпіона світу з боксу

Із перших хвилин протистояння Назрі Рагімов показав свою перевагу над суперником та бажання здобути чемпіонський пояс. У десятому раунді українець завдав супернику потужного удару в район печінки, після чого Беррі відвернувся і пропустив лівий боковий. Врешті нокдаун, після якого панамець піднявся, але його команда викинула білий рушник.

Тож Назрі Рагімов (11-3, 6 KO) завоював титул чемпіона світу за версією UBO у першій напівсередній вазі. 

Радості від перемоги свого підопічного не приховував тренер Назрі Рагімова Арсен Бабаян.

«Дуже задоволений, все йшло по плану. Ми працювали чотири місяці, готувались до цього поєдинку. Дякую нашим спаринг-партнерам: Араму Фаніяну, Віктору Постолу. Ми працювали з чемпіонами і результат вийшов чемпіонським. Зміна суперника поміняла кардинально процес підготовки Назрі. Перший суперник високий, у нього більша довжина рук, а Беррі дуже незручний. Він постійно змінює стійки, рухається. Добре, що ми вчасно змінили тренувальний процес підготовки до бою. Ми чудово підготувались. Ця перемога в першу чергу показує всьому світу, що навіть в умовах війни ми боксуємо, ми працюємо, тренуємось, ми показуємо на міжнародному рівні, що Україна незламна, не переможна. Ми будемо йти тільки вперед - це показує наш козацький дух, нашу силу», - поділився думками Бабаян.

Деталі інших матчів вечора

У шоу Top Boxing Generation та Balu Promotion у ринг повернувся чемпіон юнацьких Олімпійських Ігор-2014 Раміль Гаджієв. Востаннє одесит виходив у ринг у грудні 2021 року. Повернення українця відбулось якнайкраще: Раміль знищив свого суперника Богдана Бурового за три раунди.  

У головному поєдинку андеркарду свою перемогу святкував Олександр Шитий. Бій тривав усі 8 раундів. Врешті, роздільним рішенням суддів, Шитий переміг Ростислава Разумного. 

Благодійність на вечорі боксу

Вечір боксу у Броварах відвідали бійці, які зараз перебувають на реабілітації у госпіталі після отриманих поранень на полі бою. Їх запросила віцепрезидентка Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.

«Я запросила хлопців на бокс. Міша Драбоденко – боєць із високими ампутаціями, він отримав дуже важке поранення на полі бою. Йому ампутували кінцівки. Того року в Немирові отець Олег – капелан, настоятель Храму пресвятої Благородиці дарував нашим бійцям сувенірні рукавички з моїм автографом. Коли Міша отримав рукавички, він сказав: «Вау, я ж її знаю. Я теж колись займався боксом». І цього разу так сталось, що він зараз у Києві, ми зустрілись, спілкувались і він каже: «Я хочу поїхати на бокс!» Ми його відпросили. Бо по процедурі лікар має дати дозвіл, бо вони як військовослужбовці не мають права самостійно покидати локацію, де вони знаходяться. Його сусід по палаті теж сказав: «Я хочу на бокс, мені цікаво». Ми організували трансфер - це віддушина для них», - пояснила Шатернікова. 

Головна мета вечора стосувалася збору на допомогу українським захисникам. Організатори збирали кошти на автомобіль для Гвардії наступу. Для цієї місії вони підготували три спеціальних лоти – рукавиці з автографом Володимира Кличка, футболку Colors of Freedom з автографом Олександра Усика та картину з підписами Валерія Залужного та Сергія Шаптали. Втілити задум вдалося, а конкретну суму організатори скажуть найближчим часом.

Фото: Пресслужба Top Boxing Generation

Діана Кондратюк, Київ - Бровари

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-