Троє українців несподівано вибули із розіграшу Кубку світу з шахів

Троє українців несподівано вибули із розіграшу Кубку світу з шахів

Укрінформ
Перший раунд Кубку світу, який проходить, у Баку, мав на меті привести сітки у звичний вигляд для змагань за олімпійською системою. 

Сьогодні, 2 серпня, за шахівниці сядуть 64 шахістки та 128 чоловіків.   

П’ятеро українців боролися за вихід до наступного кола. І всі вони мали великі шанси розраховувати на успіх. Але, не так сталося, як гадалося… Лише двоє з них пішли далі.

Нагадаємо, що усі раунди до фіналу пройдуть з двох партій з контролем ФІДЕ (90 хвилин на 40 ходів, потім 30 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд, починаючи з першого ходу. Пропонувати нічию заборонено до 30-го ходу.

Упевнено стартував наш Юрій Кузубов, який обіграв Мохамеда Тізіра з Марокко у двох партіях. Близькі були до перемоги у перших двобоях були Володимир Баклан та Віталій Бернадський, але вдовольнилися нічиїми.  А от другі зустрічі вони чорними програли. 

Та найбільш прикрою, як на мене, є поразка Наталії Букси. Вона поступилася Турмунх Мунхзул з Монголії. Причому, у першій партії наша шахістка отримала спертий мат. А в разі виграшу українська шахістка грала б з німкенею Елізабет Петч, яка не виглядала такою вже не прохідною…   

Не без пригод дісталася другого кола Анастасія Рахмангулова. У першій  партії вона упевнено подолала чорними болгарку Вікторію Радєву, але в другій безпорадно програла їй білими. Та на тай-брейку Настя виграла 1,5:0,5.

Тепер у другому колі на неї чекає українка Марія Музичук. Взагалі треба сказати про неймовірно складну турнірну сітку для наших. У третьому колі можуть  перетнутися шляхи  Анни Музичук та Анни Ушеніної. А переможниця цієї пари зіграє з Марією.

Отож, до чвертьфіналу з великою ймовірністю потрапить українська шахістка, але лише одна… 

Щодо Юлії Осьмак, то їй доведеться зіграти з Ставроїдою Цолакіду з  Греції. Це - не страшно. Але потім, у разі успіху, на неї чекатимуть дві сильні китаянки - Жу Ілнер та Тань Чжун’ї. Подолати їх - завдання надскладне. 

Читайте також: Кубок світу з шахів: сподіваємося на українок

А ось партнери наших чоловіків. Антон Коробов зіграє з іспанцем Бонеллі Ітуррізагою, Василь Іванчук – з чилійцем Кристобалем Енрікесом Вільягрою, Кузубов - з Сунлідусом Нараньяном (Індія), Андрій Волокитін з італійцем Даніело Вокатуре, Руслан Пономарьов - з Дмитром Колларсом (Німеччина).

Петро Марусенко, міжнародний майстер. 

Фото: worldcup2023.fide.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-