Українська збірна Ігор Нескорених провела відкрите тренування

Українська збірна Ігор Нескорених провела відкрите тренування

Фото
Укрінформ
Учасники національної збірної, що представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях "Ігри Нескорених", провели відкрите тренування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Українська збірна на Іграх Нескорених провела відкрите тренування / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Цьогоріч до української збірної увійшли 25 учасників. Зокрема, у змаганнях братиме участь парамедикиня та волонтерка Юлія Паєвська (Тайра).

Українці змагатимуться у дев'яти видах спорту: стрільбі з лука, легкій атлетиці, велосипедному спорті, веслуванні на тренажерах, пауерліфтингу, настільному тенісі волейболі сидячи, баскетболі на візках та плаванні.

Читайте також: Оголосили склад збірної України на Ігри нескорених-2023

Головною тренеркою збірної Ігор Нескорених-2023 стала Олена Яновська.

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна зазначила, що учасники Ігор Нескорених будуть і амбасадорами ветеранської дипломатії.

"Я знаю, наскільки важко для багатьох було прийняти рішення взяти участь, адже багато хто захищає країну, і в період широкомасштабної війни є викликом виїхати за кордон. Але це місія, яку ви виконаєте для того, щоб захистити честь України на міжнародному фронті, на спортивному фронті. І ви будете тими, хто буде нашими амбасадорами ветеранської дипломатії. Це дуже важливо. Спортивні досягнення важливі, але також важливо доносити правду про Україну в світі", - сказала Лапутіна перед тренуванням.

Національна координаторка Ігор Нескорених в Україні Ілона Волошина зазначила, що цей проєкт розширює можливості ветеранів, а також зцілює і змінює їх життя та життя членів їх родин.

Читайте також: Стартував прийом заяв на участь у проєкті «Помічник ветерана»

"Для нас завданням є не медалі, а власне зміни у учасників після проєкту. Наше завдання тут, аби учасники могли отримати необхідний ресурс та необхідну фізичну та психологічну підготовку. Для того, щоб потім працевлаштуватися, створювати міцні щасливі родини, займатися спортом тощо", - сказала вона.

Як повідомлялося, Ігри Нескорених започаткував британський принц Гаррі 2014 року. Україна вперше виступила на цих змаганнях у 2017 році в Торонто (Канада).

У 2023 році Ігри Нескорених пройдуть 9-16 вересня у Дюссельдорфі, Німеччина.

Фото: PA MEDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-