Професійний бокс повертається у Київ: все, що потрібно знати

Професійний бокс повертається у Київ: все, що потрібно знати

Укрінформ
Столиця прийняла перший за час повномасштабного вторгнення росії вечір боксу.

Великий бокс повертається в Україну. Хто боксував в головному поєдинку вечора, як вдалось виручити понад 200 тисяч гривень на ЗСУ і коли в Україні буде наступний вечір боксу, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Важливий перезапуск професійного боксу

Українські промоушени SpartaBox та Top Boxing Generation об’єдналися задля благородної ідеї – повернути свято боксу українцям. Вечір боксу охрестили великим перезавантаженням. Зізнаються, було не просто та фінал вразив усіх – і глядачів, і організаторів. Подивитись бокс прийшло понад 300 людей. Промоутери впевнені: це шоу дасть поштовх розвитку українського боксу в такий складний для держави час.

«Я вважаю, що цей вечір боксу – це наше повернення. Ми заряджені, хочемо працювати. У планах проводити поєдинки не тільки в Києві, а й в інших регіонах України. Ми повертаємо цю індустрію і тепер треба ставати кращими, розвивати наш бокс. Це перший телевізійний вечір боксу з початку повномасштабного вторгнення. Було багато труднощів, так як ми давно не організовували шоу, але, тим не менш, досвід допоміг. Дуже багато наших боксерів воює, є такі, які вже завершили кар’єру і не бачать більше себе в боксі. Але кількість тих, хто продовжує тренуватись і хоче почати кар’єру професійного боксера, більша. Звісно, не всі процеси йшли так швидко, як раніше, але в цілому,  я задоволений організацією, поєдинками, задоволений тим, що Україна вже готова приймати і сприймати бокс в умовах війни», - каже генеральний менеджер українського промоушену «Top Boxing Generation» Владислав Єлисєєв.

Про тих, хто боксував і перемагав

Масштаби вечору боксу і справді вражали. Участь у цьому дійстві взяли 40 спортсменів, себто 20 пар боксерів, які проводили поєдинки протягом восьми годин. Більшість боксерів – молоді, голодні до перемог проспекти, які влаштували справжнє шоу для усіх присутніх, демонструючи свою швидкість, техніку і бажання.

Кульмінацією вечору став поєдинок добре відомого українському вболівальнику досвідченого Сергія Радченка (9-7, 1КО), який провів більше 250 боїв в аматорському боксі та вже 9 років виступає у професіоналах. Востаннє Радченко виходив у ринг у грудні 2021-го. У своєму шістнадцятому поєдинку у профі-боксі уродженець Кременчука продемонстрував те, наскільки скучив за боксом. Вже у другому раунді Сергій нокаутував Богдана Борового (2-3) з Харкова.

Своїми емоціями після перемоги Радченко поділився у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Нарешті повернувся після паузи в ринг. Хочу подякувати, по-перше, нашим Збройним силам України. Завдяки саме їм у нас є змога проводити вечори боксу, низький уклін всім воїнам. Дякую своїй команді, дякую, усім тим, хто мене підтримує, моїм фанатам, дякую організаторам та своєму супернику», - розповів Радченко.

Головний бій вечора

Хедлайнером вечора боксу став чемпіон України серед професіоналів у легкій вазі 21-річний Назрі Рагімов (11-3, 6 КО). Його бій проти Атума Ноторіуса (1-1, 1КО) тривав усі 6 раундів. Врешті, усі судді віддали перемогу Рагімову. Промоутер боксера розповідає, що попереду у Рагімова великі звитяги.

«У Назрі дуже хороший потенціал заявити про себе не тільки в Україні, а й за кордоном. Після цього поєдинку ми зберемось з командою і будемо думати, який далі план. Можливо, влітку проведемо ще один бій в Україні. Як тільки в нас буде якась цікава можливість, щоб Назрі боксував за титул – ми обов’язково нею скористаємось», - пояснив Владислав Єлисєєв.

Бокс та благодійність

Важливою подією вечора боксу став благодійний аукціон. Головний лот, портрет головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали з їхніми особистими підписами викупили за 175 тисяч гривень. Загалом за весь вечір боксу вдалось виручити 230 тисяч гривень. Кошти будуть спрямовані на допомогу спецпідрозділу «Махно», в якому воюють боксери промоушену SpartaBox.

Що далі?

У планах організаторів розширювати боксерську мапу України та дарувати свято боксу всім бажаючим. Промоутери кажуть, що професійний бокс у нашій державі відновлюється і зовсім скоро ми усі побачимо, як він розквітне. Разом з Україною.

Фото: Володимир Дубик, скріншот з трансляції

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-