«Ренн» - «Шахтар»: шанси «гірників» на 1/8 фіналу Ліги Європи

«Ренн» - «Шахтар»: шанси «гірників» на 1/8 фіналу Ліги Європи

Укрінформ
Сьогодні, 23 лютого, «Шахтар» зіграє матч-відповідь проти французького «Ренна».

Після перемоги у першому матчі підопічні Ігоря Йовичевича підходять до матчу, маючи право на помилку. «Гірники» здолали французів на полі Війська Польського у Варшаві (2:1). Тепер залишилося не поступитися на домашньому стадіоні «Ренна». Чому це завдання не з легких, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Приклад першого матчу: «Шахтарю» щастило

Хоч статистичні показники команд у варшавському матчі майже рівні(49:51 - володіння м'ячем, 14:17 за ударами по воротах), але місцями «Ренн» виглядав цікавіше. Не обійшлося й без персональних помилок «гірників». Достатньо згадати обрізку Бондаренка в простій ситуації і без перебільшення фантастичний сейв Анатолія Трубіна. Не лише в цьому епізоді українським вболівальникам доводилося понервувати. Французи тисли на ворота «гірників»: на це вказує кількість кутових «Ренна» - 9(у «Шахтаря» - 2).

Підопічні Йовичевича забили два голи поспіль і гарантували собі комфортну перевагу. Відправити суперника в «нокаут» не вдалося: то Зубков не добіг, то Траоре не зміг витримати офсайдну лінію. Натомість французи свій єдиний гол забили і полегшили завдання на матч відповідь. По ходу матчу вони могли й ще раз відзначитися.

Сильні сторони «Ренна»

Підопічні Бруно Женезіо грають в атакувальній манері і не цураються високо пресингувати суперника. Практика першого матчу показала, що під тиском суттєво просідає захисник «Шахтаря» Валерій Бондар. Окрім того, «Ренн» перебуває на ходу, адже він активно грає у французькій Лізі 1, тому має достатньо практики офіційних матчів. На противагу цьому твердий «0» «Шахтаря» у графі поєдинків у внутрішньому чемпіонаті в 2023-му році.

Читайте також: Наставник футболістів «Ренна»: Ми маємо зіграти краще, ніж у гостях

У розпорядженні французького спеціаліста вистачає індивідуально сильних футболістів. Окремо варто зупинитися на бельгійському вінгері «Ренна» Жеремі Доку. Він добряче попсував нерви Юхиму Коноплі й Богдану Михайличенку в першому матчі між командами. 20-річний футболіст вміло обігрує опонентів один в один і може взяти на себе гру, якщо справи у команди йдуть погано.  

Контраргументи «Шахтаря»

Перший матч показав, що «гірники» комплексно можуть замінити Михайла Мудрика. Мова про цілу групу футболістів, які вирізняються на полі зрілими рішеннями і характером. У першому матчі особливо яскраво діяв Олександр Зубков. Футболіст, якого до осінньої частини Ліги чемпіонів, вважали посереднім футболістом демонструє напрочуд зрілий футбол. Саме з його діагоналі розпочалася перша гольова атака «Шахтаря» у Варшаві. Окрім того, вінгер остаточно порозумівся із Коноплею: ці двоє стабільно дивують суперника рівнем взаємодії.

Читайте також: Де дивитися футбольні матчі «Шахтаря» та «Дніпра-1» в єврокубках

Не Зубковим єдиним. Мотором оновленого «Шахтаря» був, є і залишається Георгій Судаков. Футболіст вміло протягує м'яч і володіє хорошим пасом. В моменти, коли гра українці не клеїться - те, що треба. Не варто також забувати й про молодого Дмитра Криськіва. Звісно, футболіст ще не діє настільки впевнено, як на це розраховують вболівальники, але у першому матчі лівий форвард «гірників» виглядав здорово, навіть зміг відзначитися голом.

Читайте також: «Ренн» - «Шахтар». Текстова трансляція

А найбільшим активом «Шахтаря» щонайменше до літнього трансферного вікна залишається Анатолій Трубін. Голкіпер стабільно витягує свою команду в складних матчах, зокрема з «Ренном». У першому матчі між командами Трубін здійснив 6 сейвів. Швидше за все кіпер грає останній сезон за «Шахтар», адже продовжувати контракт з командою він не збирається.

Завжди «на часі», особливо перед річницею

Ми не втомимося наголошувати на тому, що українські спортсмени в період російського повномасштабного вторгнення повинні виконувати головне завдання - прославляти Україну. За матчами українських команд спостерігає багато українців. Перемоги наших на міжнародній арені додають незламному народу сил. А зараз, в переддень річниці повномасштабного вторгнення, - особливо. 

Фото: shakhtar.com, Panoramic

Віталій Ткачук, Київ   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-