Все, що потрібно знати про новий сезон чемпіонату України з хокею

Все, що потрібно знати про новий сезон чемпіонату України з хокею

Укрінформ
Шість команд, три міста та ніяких росіян і білорусів.

Чемпіонат України з хокею стартував напередодні в київському Палаці спорту. Вже в першій грі хокеїсти відчули весь «смак» гри під час війни. Зібрали вам найголовнішу інформацію, яку треба знати про новий сезон УХЛ в матеріалі від Укрінформу. 

Хто, де та коли гратиме в новому сезоні

У новому сезоні чемпіонату України з хокею беруть участь шість команд: чемпіон України «Сокіл», «Кременчук», херсонський «Дніпро», «Харківські Берсерки», «Легіон» із Калуша та абсолютний дебютант турніру - «Київ». 

Матчі чемпіонату проходитимуть у трьох містах України: Києві, Кременчуці та Калуші. Для проведення матчів у столиці обрано місцевий Палац спорту замість арени «АТЕК», де «Сокіл» проводив домашні матчі впродовж попередніх сезонів. Окрім «Сокола» тут виступатиме ХК «Київ», «Кременчук» та «Харківські Берсерки» базуватимуться на арені «Айсберг» у місті Кременчук, а калуський «Легіон» та херсонський «Дніпро» – на Івано-Франківщині, у Калуші.

Сезон розпочався напередодні у Києві.

Старт сезону з болючим присмаком війни

Старт сезону розпочався матчем ХК «Київ» проти «Харківських Берсерків». Команди поділили очки в основний час матчу, а в овертаймі додатковий бал для гостей та перемогу «Харківським Берсеркам» приніс гол Євгена Абаджяна.

Наприкінці третього періоду у Києві розпочалась тривога, тож гравці вимушені були зупинити гру та спуститись в укриття. Пауза тривала 36 хвилин, після чого команди відновили зустріч.

Другим матчем ігрового дня стала зустріч фаворитів турніру, «Сокола» та «Кременчука». «Кременчук» багато атакував та тиснув на суперника, що врешті принесло свої плоди – 0:3. Чемпіони починають сезон із поразки, а новий голкіпер «Кременчука» Кирило Кучер – з «шат-ауту».

Без росіян та білорусів

У цьогорічному чемпіонаті України не братимуть участь представники росії та білорусі. Таке справедливе і правильне рішення прийняла Федерація хокею України. 

Читайте також: «Сокіл» оголосив заявку на чемпіонат України з хокею 2022/23

Цікаво, що до початку повномасштабної війни в українському чемпіонаті брали участь 44 росіяни (32.12%) та шість білорусів (4.38%). Така кількість була однією з найбільших часток росіян у національних першостях країн, які межують з Україною або росією. Більше мав лише Казахстан (41.8%).

Зокрема, за «Кременчук» минулого сезону грали 14 російських хокеїстів, за «Харківських Берсерків» – 13, а за «Сокіл», який посів перше місце в недограному чемпіонаті України, – 11. Відповідно російські гравці становили майже половину складу цих трьох команд.

Читайте також: Костянтин Сімчук, головний тренер ХК «Сокіл»

Формула турніру

Відповідно до регламенту, чемпіонат України відбудеться за класичною формулою розіграшу у два етапи: на першому кожен учасник зіграє по 30 матчів у регулярному сезоні, а на другому - четвірка найкращих команд змагатиметься за медалі першості – у плей-оф. При цьому зустрічі за третє місце не передбачено – «бронзові» нагороди дістануться одному з двох невдах півфіналу, який посів вище місце у таблиці за підсумками першого етапу чемпіонату.

Читайте також: «Київ» поступився Харківським «Берсеркам» у чемпіонаті України

Зазначимо, що регулярний чемпіонат триватиме до 5 березня 2023 року, а розіграш плей-оф відбудеться з 12 по 31 березня. На півфінальній та фінальній стадіях переможці визначатимуться у серії – до трьох перемог.

Фото: ФХУ

Діана Кондратюк, Київ


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-