Останній шанс збірної Петракова

Останній шанс збірної Петракова

Укрінформ
Сьогодні, 27-го вересня, національна збірна України з футболу зустрінеться з Шотландією у заключному турі Ліги націй.

Цього разу підопічних Олександра Петракова влаштовуватиме тільки перемога. Лише позитивний результат дозволить «синьо-жовтим» очолити 1 групу і гарантує вихід до елітного дивізіону Ліги націй. Чому розклад справ для України на порядок кращий, ніж 6 днів тому, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Україна назвала заявку на футбольну гру із Шотландією

Лазарет пустішає, та не у всіх

Перед першим матчем з шотландцями Петраков не міг розраховувати щонайменше на трьох футболістів основного складу. Мова про Олександра Зінченка, Віталія Миколенка й Іллю Забарного. Якщо на вихід «Зіни» марно було й сподіватися, то Миколенко і Забарний повернулися якраз вчасно. Ілля не тьмянітиме перед кремезними Дайксом і Адамсом. А для Віталія славнозвісний британський футбол взагалі не стане чимось новим: Лемпард в «Евертоні» навчив зустрічати суперників «гостинно».

В минулому матчі нерви українським футболістам і, ясна річ, уболівальникам попсували Дайкс і Адамс(про них ми вище вже писати), але цього разу їх може навіть не бути. Вони мають проблеми зі здоров’ям. А разом з ними ще низка гравців калібру основи: Хенлі, Тірні і Браун. Щобільше, через перебір жовтих карток матч пропустить півзахисник шотландців і «Манчестер Юнайтед» Мактоміней. Тут у нас, по правді, паритет. Сидорчук теж набрався зайвих гірчичників. 

Хто його замінить, не знає поки навіть головний тренер збірної України Олександр Петраков. Здогадуємося, що ось він точно блефує, але головного болю з обранням стартової одинадцятки у коуча приємна додалося.

«Ми не такі країни, як Франція чи Іспанія, які можуть зібрати по три-чотири рівноцінні склади. У нас вибувають два-три гравці і все. Завжди не вистачає тих, хто не грає. Нам дуже складно, коли не грає хтось з основних. Так, я кажу, що у нас немає основного складу, але хочу, щоб це було. Не вистачає нам Бущана, Зінченка, Шапаренка... Складного вибору не буде, але перестановки будуть», - пояснив Олександр Петраков на передматчевій прес-конференції.

Читайте також: Де дивитися футбольний матч Ліги націй Україна - Шотландія

Старі-нові суперники: Україна у виграші

За останні декілька місяців команди грали так часто між собою, що сьогоднішня зустріч стане 3-ю. І вони добре вивчили один одного. Попри це, у Олександра Васильовича є козир у рукаві, навіть декілька таких. Проти Вірменії, хай там що говорив Петраков про відсутність основного складу збірної, виступали футболісти лави для запасних. І зіграли вони на вкрай пристойному рівні.

Український коуч розуміє, в якому стані перебуває вся його команда. За потреби підсилити команду зможе Зубков, Довбик, той таки Ігнатенко. Окрім того, матч проти вірменів дозволив Петракову награти Луніна. За такої катастрофічної нестачі ігрового часу для Андрія - це шалений фарт. Швидше за все саме він стане в рамку воріт на цей поєдинок. Занадто вже високі ставки.

Читайте також: Збірна України сьогодні зіграє з Шотландією у Лізі націй УЄФА

Нарешті без 12-го гравця

Хоч би який склад вийшов у Шотландії, вони завжди розраховують на підтримку своїх уболівальників. Цього разу такого фарту не буде. Так, попри всю гостинність дружньої Польщі, грати за кордоном - це зовсім те ні відчуття. Поряд з тим, можна бути впевненим, що трибуни не гнатимуть шотландців вперед.

Питання в тому, чи їм це потрібно. Британців цілком і повністю задовольнила б нічия: різниця в 2 очки перед грою дозволяє їм зберегти першу сходинку за такого розвитку подій. На щастя, у нас на результат свої плани. У нашому розташуванні є досвідчені гравці, які знають, як воно, грати під тиском. На тлі провальної гри в Глазго, Ярмоленко, Малиновський, Яремчук намагатимуться реабілітуватися.

Хай там як, але вихід до еліти нам вкрай необхідний. Після провалу на відборі до ЧС, це єдиний шанс закінчити рік на мажорній ноті. Цього потребує держава, гравці і головний тренер, чиє майбутнє вирішиться за підсумками матчу.

Фото: УАФ

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-