«Динамо» - «Фенербахче»: доля звела їх знову

«Динамо» - «Фенербахче»: доля звела їх знову

Укрінформ
«Динамо» розпочинає свій шлях у Лізі Європи.

Сьогодні, 8 серпня, київське «Динамо» на виїзді зустрінеться зі стамбульським «Фенербахче» у першому турі групового етапа Ліги Європи. Для киян ця команда зовсім не нова, адже вони зустрічалися з нею у кваліфікації до Ліги чемпіонів. Оцінити розлад сил ви можете тут. Чого очікувати від киян цього разу, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Де дивитися матч Ліги Європи УЄФА «Фенербахче» - «Динамо»

«Динамо» стоїть над прірвою

Команда Луческу провалила старт сезону по всім фронтам. Виступи у кваліфікації до ЛЧ «біло-сині» ознаменували ганебною поразкою від «Бенфіки» (5:0 за сумою двох матчів). У чемпіонаті України з футболу справи йдуть не краще. Після двох матчів в УПЛ «Динамо» має в активі 0 балів. У кожному з програних поєдинків кияни пропускали тричі.

Спад київського клубу видно неозброєним оком. Кияни не змогли підсилитися в літнє трансферне вікно. Єдиним новачком команди став Кабаєв із «Зорі». Футболіст хороший, але у матчі з умовним «Фенербахче» різниці він не зробить.

Атмосфера в команді теж на низькому рівні. З кожним днем все більше точаться розмови про те, що Циганков не подовжить контракт з клубом і піде влітку безкоштовно. Враховуючи складність у фінансовому аспекті, для «Динамо» цю новину можна сприймати майже трагічно. 

Читайте також: «Динамо» сьогодні зіграє з «Фенербахче» у Лізі Європи УЄФА

Двічі в одну річку не зайдеш

Матч з «Фенербахче» для такого «Динамо» - це катастрофа. Турки однозначно захочуть помститися за поразку в кваліфікації і вдома матимуть для цього всі шанси. Мантру про турецьких уболівальників повторювати не будемо, позаяк пам’ятаємо їхню поведінку в останньому матчі між командами.

Груповий етап відрізняється від матчів кваліфікії специфікою протистояння. Якщо у двоматчевому протистоянні нічия у першому поєдинку - це прийнятний результат, то у групі потрібно набирати максимум, щоб у кінцевому етапі претендувати на вихід у плей-оф. Чи зможе київська команда грати з позиції сили в Турції - питання відкрите.

Підбір виконавців помножений на італійську манеру гри «Динамо» Луческу можуть завадити киянам. Цього разу варто покладатися на індивідуальні якості Циганкова, Шапаренка і Буяльського. Чи вистачить цього, подивимося безпосередньо під час матчу.

Читайте також: Луческу: «Динамо» налаштовується на позитивний результат у Стамбулі

Не футболом єдиним

На передматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Мірча Луческу пояснив «пригнічений стан» команди тим, що вони багато думають про війну в Україні.

«Гравці постійно зосереджені на ситуації в своїй країні, думають про безпеку своїх родин і дітей. Зараз ми не маємо постійної домівки, подорожуємо від міста до міста, щоб грати. Я не знаю, де ми будемо завтра. І це непросто», - сказав Луческу. 

Звісно, російсько-українська війна впливає на моральний стан гравців. Було б добре, направити емоції в правильне русло і віддатися грі повністю. Щоб порадувати захисників України, всіх українців, свої сім’ї. В цій ситуації потрібно брати приклад з «Шахтаря» і боротися, адже зараз ми одна команда з єдиною метою - перемогти.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-