Дисципліна б‘є клас, або Переможний початок «Шахтаря»

Дисципліна б‘є клас, або Переможний початок «Шахтаря»

Укрінформ
Підопічні Ігоря Йовичевича з перемоги починають свій виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів

«Шахтар» на виїзді розгромив «Лейпциг» (4:1) в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів. Попри всі прогнози скептиків, зокрема й наші, «гірники» змогли перемогти свого супротивника і зробили це максимально красиво. Як це було, читайте в матеріалі від Укрінформ.

10 українців у складі українського «Шахтаря»

На передматчевій прес-конференції Ігор Йовичевич зауважив, що відсутність досвіду можна компенсувати драйвом. Це, власне, колективу хорватського тренера і вдалося зробити. Середній вік гравців, які вийшли у стартовому складі, складає 22 з половиною роки. Більше того, низка гравців ще вчора були представниками молодіжної збірної «гірників».

Найзнаковіших моментом «Шахтаря», якому давно повісили клеймо бразильського сателіту, стала наявність 10 українців у стартовому складі. У матчі з «Лейпцигом» це спрацювало наповну. Від технічного і самовпевненого «Шахтаря» не залишилося й сліду. Натомість прийшли справжні «шахтарі», які не цураються працювати на полі. 

Надійно в обороні і без зайвих рухів в атаці

«Шахтар» вийшов на поле з чітким планом. Рівень суперників не дозволяв «гірникам» грати з позиції сили, тому вони грали від оборони. Кожен гравець команди активно включався в боротьбу за м’ячем. В цьому аспекті варто відмітити Зубкова і Шведа. Хлопці не давали спокою захисникам суперника. А новоспечений гравець команди Мар‘ян Швед взагалі взагалі обікрав голкіпера Гулачі і відкрив рахунок на табло.

Центр поля виявився в міру гнучким. Основну чорнову роботу забрав собі Степаненко. Молоді Бондаренко і Судаков мали вдосталь сил відпрацьовувати як в оборона, так і в атаці. В цьому аспекті якраз варто відзначити обох футболістів. Вони якісно оснащені в технічному плані і не «тьмяніли» під час роботи з м‘ячем. Багато в чому 41% володіння м’ячем у першому таймі гарантували саме вони.

Селекцію не обдуриш: Мудрик вартує грошей

Михайло відіграв так, як від нього очікували. Український вінгер записав на свій рахунок гол і дві результативні передачі. Хоч в «Шахтар» летіло каміння з приводу ціннику, який вони поставили своєму футболіста, зараз питань стосовно цього стане менше. Відомий футбольний інсайдер Фабрісіо Романо влучно описав гру Михайла у своєму Твіттері.

««У нас є нова потенційна зірка. Якщо ви подивитеся на те, що сьогодні зробив Мудрик, то зрозумієте, чому «Шахтар» відхиляв пропозиції у 30-35 мільйонів євро минулого тижня. Якість, швидкість, голи, асисти – він розцінюється як топ-топ талант. Ось чому «Шахтар» просить за нього понад 50 мільйонів євро», - написав Романо.

У грі Йовичевича він став чи не головним гвинтиком. Команда грала на контратаках через вільні зони. У сучасному футболі мало хто може похизуватися такою крейсерською швидкістю, як Мудрик. Ось він і вмикався: одного разу забив(тут ще варто відзначити пас Судакова), а іншого - асистував. Михайлу варто набиратися впевненості і виходити на стабільний рівень. Тоді побачимо козака у Європі. 

Буденна справа - руйнувати прогнози

Ігор Йовичевич перед матчем зауважив, що команда гратиме для України і наших захисників. Він запевнив, що колектив битиметься до останньої хвилини. Після відчайдушних підкастів Коноплі вже за рахунку 4:1, гри на оборону Лассіни Траоре на 90-й хвилинах сумнівів у словах тренера не залишилося. Українці вже показали свою міць і продовжують це роботи на усіх фронтах.

Читайте також: «Шахтар» розгромив «Лейпциг» на старті Ліги чемпіонів УЄФА

Команда зіграла якісний матч, а статистика це лише підкреслює: 5:12 за ударами(4:2 у площину воріт) 63:37 за володінням м’яча, 12:11 за фолами. Перемога «Шахтаря» не виглядає випадковою навіть на папері, попри «веселі» два перших голи. 

Зараз головне не втратити голову. Попереду 5 матчів, в одному з яких з «Шахтарем» захочуть поквитатися. З перемогою.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-