Гутцайт розповів про рекорди України на Всесвітніх іграх

Гутцайт розповів про рекорди України на Всесвітніх іграх

Укрінформ
На Всесвітніх іграх, які проходили в Бірмінгемі (США) 7-17 липня, збірна України встановила кілька рекордів. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

Наша країна вперше фінішувала у топ-3 медального заліку. Попереднім найкращим результатом було 5-те місце на Всесвітніх іграх-2017 у Польщі. Збірна також виборола рекордні для себе 45 медалей, попередній максимум становив 29 нагород. Україна також здобула найбільшу кількість золотих медалей за історію своєї участі у Всесвітніх іграх - 16 (попередній рекорд - 10). Крім того, нинішнього року збірна України була найчисельнішою: отримано 102 ліцензії у 19-ти видах спорту.

«Такого успіху в нас ще не було. Хочу привітати усіх спортсменів, тренерів, фахівців, хто долучився до підготовки. Окремо хочу подякувати Збройним силам України. Лише завдяки їм ми можемо досягати таких значних перемог на спортивному фронті», - сказав міністр.

Читайте також: Вадим Гутцайт: Чемпіонат України стартує 23 серпня

Він наголосив на особливо складних умовах підготовки до цьогорічних Всесвітніх ігор. Чимало наших збірників проходять військову службу, захищаючи Україну на фронті. Їм довелося брати відпустки, щоб виступити на Іграх. Через бойові дії на території України переважну більшість навчально-тренувальних зборів довелося проводити за кордоном.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-