Перший крок «Динамо» в Лізі чемпіонів

Перший крок «Динамо» в Лізі чемпіонів

Укрінформ
У другому раунді кваліфікації до групового етапу ЛЧ суперником киян стане «Фенербахче».

Київське «Динамо» розпочинає свій шлях до групового етапу Ліги чемпіонів. В польському Лодзі, на стадіоні імені Владислава Крола підопічні Мірчі Луческу протистоятимуть турецькому «Фенербахче». Попри російське повномасштабне вторгнення в Україну, піврічну відсутність офіційних матчів, постійні переїзди, у «Динамо» є шанс перемогти суперників з Туреччини.

Читайте також: Де дивитися футбольний матч «Динамо» - «Фенербахче»

Свій домашній матч кияни зіграють в Польщі. Сусіди настільки допомагають Україні в часи війни, що стадіон в Лодзі з натяжкою можна назвати номінально домашнім. Саме в Лодзі свої матчі грала національна збірна під час кваліфікації до чемпіонату світу. Саме в цьому місті ми отримали шалену підтримку польсько-українських вболівальників. І отримаємо таку ж на матчах «Динамо». 

Кияни підходять до гри, маючи в активі 5 матчів на зборах проти «Янг Бойз», «Люцерна», «Антверпена» і двічі проти «Ліону». В активі киян 2 перемоги, 2 поразки і нічия. Як закінчувалися матчі - неважливо. Головне, що українці мали змогу покращити тонус перед першим серйозним випробуванням нового сезону. 

«Намагалися у цих поєдинках давати рівноцінну ігрову практику футболістам, щоб вони підійшли до ігор із «Фенербахче» у хороших кондиціях. Це було непросто, оскільки багато наших хлопців виступали за національні збірні до 15 червня. Їм потрібен був відпочинок, після чого вони приєдналися до нас на тренувальному зборі. Три матчі нам знадобилося, щоб привести хлопців до спільного знаменника, і два залишилося для цілеспрямованої підготовки. Вважаю, що на даний момент команда перебуває у хорошій формі», - сказав головний тренер «Динамо» Мірча Луческу перед грою.

Читайте також: Луческу: «Динамо» підійшло у гарній формі до матчів із «Фенербахче»

Повномасштабне вторгнення майже не зачепило склад київського «Динамо». Якщо їх головний конкурент «Шахтар» зараз втратив фактично всіх легіонерів, на яких будувалася команда, то для киян відчутно нічого не змінилося. Склад «Динамо» й до 24-го лютого складався переважно з українців. Додамо до них відданих Кендзьору з Вербичем і отримаємо команду, яка минулоріч грала в груповому етапі ЛЧ. Залишилося їх правильно підготувати. 

Тут на головну сцену виходить Мірча Луческу. Про колосальний досвід спеціаліста годі й говорити. Він у притаманній собі манері київського вояжу гратиме від захисту. 

Бущан, Караваєв, Кендзьора, Попов і Забарний забезпечать надійну гру в обороні, трикутник Сидорчук, Шапаренко і Буяльський організують гру в півзахисті, а Вербич, Циганков і Бесєдін намагатимуться вразити ворота суперників. Щодо основного складу сумнівів немає, адже саме його награвав Луческу в матчах з «Ліоном».

Читайте також: «Фенербахче» визначився зі складом на матч проти «Динамо»

Матч з «Фенербахче» буде складним, але не безнадійним. Якщо руки/ноги киян опускатимуться, то варто згадати, завдяки кому ми з вами можемо говорити, а вони й грати у футбол.

«Ця гра дуже важлива не лише для нас, не лише для вболівальників «Динамо», а й для народу України, який чекає від нашої команди перемоги», - підсумував Мірча Луческу.

Початок матчу - о 21:00 за київським часом.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-