На трьох. Молодь назбирала 16 медалей на першості Європи зі спортивної боротьби

На трьох. Молодь назбирала 16 медалей на першості Європи зі спортивної боротьби

Укрінформ
Підбиваємо підсумки молодіжних чемпіонатів Європи з боротьби.

У столиці Італії Римі завершився молодіжний чемпіонат Європи з греко-римської, вільної та жіночої боротьби (спортсмени до 20-ти років).

Апеннінський півострів можна без застережень назвати фартовим для збірних України. Втім, успіх до «синьо-жовтих» цього разу прийшов зовсім невипадково, а став цілком заслуженим підсумком тривалої, до і під час фронтової копіткої праці борців та їх наставників, тренерського штабу, федерацій та спортивного міністерства країни в цілому.

Загалом в італійській столиці розіграли 30 комплектів нагород, володарями 16-ти медалей стали українські борці!!!

Греко-римська боротьба

«Синьо-жовті» здобули три медалі - 1 золоту та 2 бронзові і стали третіми у загальнокомандному заліку серед 33-х країн.

«Золото» континентальної першості завоював харьків'янин Михайло Вишнивецкий (вагова категорія 130 кг), а «бронзу» виграли мукачевец Олег Халілов (63 кг) та ще один харків'янин Руслан Абдієв (82 кг).

Читайте також: Харків'янин Абдієв приніс Україні «бронзу» на першості Європи з греко-римської боротьби

За крок до п'єдесталу зупинилися відразу чотири борці - Микола Гавричкін (55 кг), Марьян Голубовський (67 кг), Ірфан Мірзоєв (72 кг) та Юрій Дороган (97 кг), які поступилися у «малих» фіналах за бронзові медалі. Потужна перспектива на найближче майбутнє та солідний резерв дорослої команди «греко-римлян».

Жіноча боротьба

До фурору українські борчині нас давно привчили. Ось і за підсумками молодіжного турніру збірна під керівництвом Андрія Стадника посіла перше місце в загальнокомандному заліку континентальної першості.

Читайте також: Збірна України виграла загальнокомандну першість Європи з жіночої боротьби

«Синьо-жовті» здобули вісім (!) медалей у десяти вагових категоріях - 4 золоті 1 срібну та 3 бронзові.

Переможницями першості Європи стали львів'янки Олександра Хоменець (57 кг) і Манола Скобельська (65 кг), Юлія Лесковець з Київщини (59 кг) та Ірина Заблоцька з Івано-Франківська (72 кг).

Львів'янка Марія Орлевич (76 кг) виграла «срібло», а харків'янка Альбіна Рілля (55 кг), Наталія Клівчуцька з Херсона (53 кг) та житомирянка Ірина Бондар (62 кг) здобули «бронзу».

На початку червня дівчата стали першими на чемпіонаті Європи U17 в Бухаресті (Румунія), потім на рейтинговому турнірі Матео Пелліконе в Римі, а тепер на чемпіонаті Європи серед спортсменів до 20 років!

Вільна боротьба

Як і «греко-римляни», українські «вільники» посіли третє місце в загальнокомандному заліку континентальної першості. «Синьо-жовті» здобули 5 медалей - 1 золоту 1 срібну та 3 бронзові.

Читайте також: Українець Зубаль виграв «золото» першості Європи з вільної боротьби

«Золото» першості Європи виграв Микита Зубаль з Херсону (вагова категорія до 65 кг), срібним призером став Іван Примаченко з Полтави (97 кг). «Бронзу» завоювали Вадим Цуркан з Київщини (74 кг), Назар Додь з Хмельницького (86 кг) та Денис Сагалюк з Івано-Франківська (92 кг). Владислав Абрамов (57 кг) та Володимир Дьяченко (125 кг) поступилися своїм візаві у «бронзових» сутичках.

Читайте також: Збірна України стала третьою на першості Європи з вільної боротьби

Не будемо загадувати, чи встигне хтось із сьогоднішніх тріумфаторів трьох борцівських «молодіжок» потрапити на паризьку літню Олімпіаду-2024. А основа збірних України, тим часом, готується до чемпіонату світу, який пройде з 10 по 18 вересня у Белграді (Сербія).

Фото: unitedworldwrestling.thirdlight.com

В'ячеслав Куркач, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-