Баскетбольний сезон в Україні завершено достроково, переможців не визначали

Баскетбольний сезон в Україні завершено достроково, переможців не визначали

Укрінформ
Перше місце за набраними пунктами на момент зупинки чемпіонату в чоловічій Суперлізі посів «Прометей».

Виконком Федерації баскетболу України ухвалив рішення про дострокове закінчення всіх змагань сезону 2021-22, повідомляє Укрінформ. 

Усі турніри були призупинені 24 лютого через повномасштабне вторгнення російських військ на територію країни.

При цьому чемпіонів та призерів баскетбольних змагань в усіх дорослих та юнацьких лігах вирішили не визначати, а підсумкову класифікацію команд затвердили за підсумками зіграних матчів станом на 24 лютого.

Таким чином, на першій сходинці чоловічої Суперліги закінчив сезон «Прометей». У березні президент клубу Володимир Дубинський повідомив про розпуск усіх команд клубу. Другу позицію в Суперлізі посів «Будівельник,» третім став «Київ-Баскет».

У жіночій Суперлізі перші три місця у відповідному порядку також розподілили «Прометей», «Будівельник» та «Київ-Баскет».

Схожий сценарій закінчення сезону 2021-22 років застосували в українських футбольній Прем’єр-лізі та футзальній Екстра-лізі.

Читайте також: Дар'я Дубнюк: Прагнемо здобути путівку на Євро з баскетболу 3х3

Як повідомляв Укрінформ, нинішнього літа національна баскетбольна збірна України з баскетболу може відіграти одразу п'ять матчів у кваліфікації чемпіонату світу-2023. Три з них відбудуться на початку липня, ще два - у разі вдалого виступу - наприкінці серпня.

Фото: FIBA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-