Я не знаю, що робить НОК України щодо усунення рф зі спорту – Беленюк

Я не знаю, що робить НОК України щодо усунення рф зі спорту – Беленюк

Укрінформ
«Мало просто працювати, треба ще якось комунікувати цю історію хоча б усередині України».

Олімпійський чемпіон та народний депутат України Жан Беленюк поділився думками про усунення російських спортсменів та висловив незадоволення роботою НОК України, передає Укрінформ.

«Україна має зробити максимум для цього. Ми маємо саботувати участь росії у всіх змаганнях. Я не знаю, як зараз ведеться дипломатична робота в Національному олімпійському комітеті (НОК) України щодо повного усунення рф із МОК. Принаймні вона не висвітлюється у ЗМІ.

Міністерство спорту України хоча б окреслило якусь позицію, позиція НОК не зрозуміла в принципі. Мало просто працювати, треба ще якось комунікувати цю історію хоча б усередині України.

Читайте також: Беленюк вимагає тривалих та жорстких санкцій для спортсменів рф

Поляки публічно займають по відношенню до росії жорстку позицію аж до усунення, поки після закінчення війни агресором не буде компенсовано всіх збитків, завданих нашій країні. А що думає НОК, ніхто не знає.

Я думаю, якщо світовою спільнотою вжити необхідних дій, то можливо багато. Наразі нам вдалося досягти того, що МОК рекомендував усім міжнародним федераціям не допускати російських спортсменів для участі у міжнародних змаганнях та заборонив їм участь у Паралімпіаді.

росіяни після цього провели свою «паралімпіаду», на яку заявилося чотири країни: росія, Казахстан, Вірменія та Білорусь. росія там феноменально посіла перше місце. Думаю, треба продовжувати їх тиснути, тому що серед цивілізованих країн їм немає місця.

Але ми не знаємо, що буде після закінчення воєнних дій. Вважаю, що буде абсолютно неправильно, якщо з них знімуть усі санкції. російські спортсмени дуже серйозним інструментом пропаганди всередині росії.

Читайте також: Саладуха вимагає від влади зробити усе, аби вигнати росію з міжнародного спорту

Влада експлуатує їх як стадо баранів – на різних мітингах та концертах на підтримку війни. На збіговисько в «Лужниках» вийшли гімнасти, які надягали на себе чужі медалі, хоча не мають жодного стосунку до Олімпіади.

Йде заміна понять та абсолютний треш. російські спортсмени в цьому беруть участь не від великого розуму, але вони мають понести суттєве покарання за свої діяння, в яких підтримують вбивства ні в чому не винних українців», – сказав Беленюк.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 46-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-