Вибір Ломаченка: спочатку автомат – рукавички потім

Вибір Ломаченка: спочатку автомат – рукавички потім

Укрінформ
Наш уславлений боксер залишається в Україні, в його кар’єрі пауза на невизначений час.

Вночі стало відомо, що колишній чемпіон світу Василь Ломаченко відмовився від титульного поєдинку з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі Джорджем Камбососом. Першим про це повідoмив авторитетний журналіст ESPN Майк Коппінджер. За його словами, промоутер Камбососа – Лу Ді Белла заявив, що Ломаченко прийняв рішення залишитися в Україні на час війни, а Девіну Гейні запропонували бій з Камбососом 5 червня в Австралії.

Згодом Камбосос відреагував на рішення Ломаченка відмовитися від спільного бою та залишитися в Україні: «Василь Ломаченко, я поважаю твоє рішення й повністю розумію його. Я молюся за тебе й твою країну. Будь ласка, залишайся в безпеці. Як тільки я витру підлогу Девіном Гейні, ми проведемо цей бій між двома справжніми чемпіонами. Благослови тебе бог».

Читайте також: Люди спорту, які захищають Україну зі зброєю в руках

Висловився і Лу Ді Белла: «Я говорив з Егісом Клімасом (менеджер Ломаченка – Укрінформ), і він підтвердив, що Ломаченко не зможе побитися з Джорджем. Він подякував мені та Камбососу за те, що ми дали йому час подумати. Коли уряд України заявив, що готовий випустити Ломаченко з країни, але при цьому сам Василь ніяк це не прокоментував, ми підозрювали, що з великою ймовірністю він залишиться вдома. Так що ми не були шоковані.

Ми захоплюємось його вчинком. Ми вважаємо, що той поєдинок, в якому він зараз бере участь, значно важливіший за бокс. Всі наші думки та молитви з ним, його сім’єю та з усіма громадянами України. Те, через що вони проходять, поза сумнівом – значно важливіше, ніж будь-який боксерський матч».

Сам Василь Ломаченко ніяк не коментує своє рішення, зате мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан підтвердив, що боксер залишається у складі сил тероборони міста: «З 27 лютого і до сьогодні Василь Ломаченко в лавах нашої територіальної оборони. Нарівні з усіма захищає Україну. Аккерманці можуть бути спокійними».

Читайте також: Ломаченко відмовився від бою з Камбососом, він залишається в Україні

Відомо, що українська влада надала Ломаченкові право на виїзд за межі країни, але він відмовився і вирішив залишитися в Україні. Гідне рішення. Водночас, ніхто б не став засуджувати його, якби Ломаченко поїхав до Австралії і став готуватися до бою. Мегафайт проти Камбососа – одна з подій року в боксі, яка б додала Україні ще більшої підтримки у світі. А перемога українця стала б знаковою для його кар’єри і всього українського боксу.

Слова Володимира Зеленського, що кожен повинен наближати нашу Перемогу на своєму місці, стосується і наших спортсменів. Медалі легкоатлеток Ярослави Магучіх і Марини Бех-Романчук на чемпіонаті світу в приміщенні у Белграді стали гучною заявою – Україна жива і Україна бореться на всіх фронтах. Вибір Ломаченка – це швидше чоловічий вибір, коли потрібно захищати свою родину, місто, державу. Ну, а спорт на певний час має стати справою українських жінок.  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-