Президент НОК Литви пожертвувала своє олімпійське «золото» на підтримку України

Президент НОК Литви пожертвувала своє олімпійське «золото» на підтримку України

Укрінформ
Віце-президент Європейських олімпійських комітетів (ЄОК) та член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дайна Гудзінявічуте пожертвувала свою олімпійську золоту медаль громадській організації «Сильні Разом», яка допомагає постраждалому українському народу від війни з росією.

Про це повідомляє пресслужба ЄОК, передає Укрінформ,

«Спорт та олімпізм символізують мир та єдність світу. Те, через що зараз відбувається в Україні, її народом, незбагненно і дуже болісно», - сказала Гудзінявічюте, яка також очолює Національний олімпійський комітет Литви.

«Ми всією душею підтримуємо народ України, її спортсменів та всю олімпійську спільноту. Ми робимо свій внесок у загальну справу всіма можливими способами. Моя олімпійська медаль - це символічний вираз подяки за доброту людей перед цією жахливою війною», - наголосила олімпійська чемпіонка.

Читайте також: Росію і Білорусь усунули від чемпіонату Європи-2022 з літніх видів спорту

Організація «Сильні Разом» допомагає людям, які рятуються від війни в Україні, у тому числі представникам спортивної та олімпійської спільноти. Олімпійську медаль було вручено на знак вдячності компанії, яка зробила найбільший фінансовий внесок у підтримку мешканців України, які постраждали від війни.

Дайна Гудзінявічуте виграла золоту медаль на Олімпійських іграх 2000 року в Сіднеї (Австралія) у стендовій стрільбі (трап). Вона була першою жінкою-олімпійською чемпіонкою в історії незалежної Литви.

Фото: ltok.lt.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-