Денис Берінчик: кожній дитині потрібен друг та наставник

Денис Берінчик: кожній дитині потрібен друг та наставник

Фото
Укрінформ
Знаменитий український боксер провів спільне тренування з дівчатами-підопічними програми «Спортивний наставник».

Срібний призер Олімпійських ігор та чемпіонату світу з боксу Денис Берінчик провів спільне тренування з дівчатами-спортсменками, родини яких опинилися в складних життєвих обставинах. Зустріч зі спортсменом відбулася на базі PM Fight Academy  в межах програми «Спортивний наставник».

Участь у тренуванні з легендою сучасного українського боксу взяли 19 дівчат-учасниць програми «Спортивний наставник» міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation. Як пояснив директор представництва фонду в Україні Вадим Місюра, ця програма залучає дітей та підлітків у спорт, незалежно від їхнього матеріального статусу чи життєвих обставин.

«На жаль, у нашій країні багато сімей з дітьми, які з різних причин опинились у складних ситуаціях. Для більшості таких дітей доступ до спорту, придбання необхідної форми чи інвентарю недоступні, тому наша програма допомагає їм  займатися різними видами спорту, брати участь у змаганнях, реалізувати свій спортивний потенціал, повірити у власні сили. Я переконаний, що завдяки спорту життя змінюється на краще. Важливо, що поруч із дітьми завжди тренер - друг і наставник», - зазначив Вадим Місюра.

Читайте також: Президент «Сокола» Олексій Житник провів майстер-клас на Банковій

За словами Дениса Берінчика, подібні тренування та програми мотивують підлітків і допомагають зробити вибір на користь спорту. Утім, без бажання змінюватися, на думку спортсмена, нічого не вийде.

«Ми не можемо силою гнати підлітків до спортивного залу. Якщо їм це нецікаво – у нас просто нічого не вийде. Але якщо у них є бажання займатися спортом, горять очі й вони готові до змін — перемоги не за горами. І тут багато залежить від тренера, наставника. Він має не лише давати завдання та контролювати час, а й бути другом, старшим братом, ментором. Слідкувати, аби поруч із фізичним розвитком тривала робота над моральною, інтелектуальною складовими. Спортсмен має працювати над собою комплексно», - поділився Денис Берінчик.

Читайте також: Виклик стереотипам: у Славутичі стартували тренування з футзалу для дівчат

Захід відбувся з нагоди початку нового етапу програми «Спортивний наставник», яка реалізується Parimatch Foundation та партнерами –  Спортивним комітетом України та Ювенальною поліцією. Як зазначив начальник Управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан, мета ініціативи – налагодити комунікацію з підлітками, які опинилися в непростих життєвих обставинах.

«До тренувань приєднуються і поліцейські ювенальної превенції, аби в умовах спорту побудувати «місточок» ефективної комунікації. Подібні ініціативи – важливий інструмент для створення довірливих стосунків між підлітками та дорослими. А також для популяризації здорового способу життя», - поділився Василь Богдан.

Читайте також: Берінчик: давно не боксував: я голодний і готовий пройти всю дистанцію

До мотиваційного тренування приєдналися дівчата з чотирьох регіонів України, де вже розпочато реалізацію програми, - Волинської, Запорізької, Тернопільської та Донецької областей.  У подальшому програма  буде розширяти свою географію в інших регіонах України, адже перші учасники програми вже демонструють успіхи в спорті.

«Завдяки тренуванням та участі в програмі «Спортивний наставник» наші спортсменки вже виходять на професійні досягнення в спорті. Наприклад, дівчинка з Донецької області, яка займається самбо, перемогла на регіональних змаганнях та стала кандидаткою на включення до національної збірної», - поділився президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

Читайте також: Parimatch став партнером жіночої команди «Шахтаря»

Після тренування відбулося неформальне спілкування між учасницями заходу та Денисом Берінчиком. Кожна з дівчат отримала подарунки від Фонду.

«Спортивний наставник» - програма благодійного фонду Parimatch Foundation, яка через спорт адаптує дітей до соціального життя, незалежно від їхнього матеріального статусу і життєвих обставин.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-