В УЄФА відреагували на можливе створення топ-клубами Суперліги

В УЄФА відреагували на можливе створення топ-клубами Суперліги

Укрінформ
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зробить все можливе, щоб не допустити створення Суперліги.

Про це йдеться в спільній заяві організації з англійською, іспанською та італійською футбольними федераціями і провідними лігами, передає Укрінформ.

Згідно з текстом листа, на всіх потенційних учасників проекту будуть накладені серйозні санкції.

«Ми розглянемо всі доступні нам заходи на всіх юридичних та спортивних рівнях, щоб запобігти йому /проекту/. Футбол базується на відкритих змаганнях і спортивному принципі, і ніяк інакше. Як раніше повідомляли ФІФА і шість її конфедерацій, всі клуби, які братимуть участь в цьому проекті, будуть дискваліфіковані і не зможуть виступати в будь-яких інших турнірах на національному, європейському або світовому рівні, а їх футболістам може бути заборонено виступати за національні збірні», - йдеться в заяві.

Читайте також: УЄФА оприлюднив календар півфіналів Ліги чемпіонів

Відзначимо, що 12 провідних футбольних клубів Європи оголосили про згоду створити новий турнір - Суперлігу. Згода на створення турніру дали "Мілан", "Арсенал", "Атлетико Мадрид", "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Реал" і "Тоттенгем". Ще трьом клубам запропонують приєднатися найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-