Чи наздожене Малиновський Шевченка?

Чи наздожене Малиновський Шевченка?

Відео
Укрінформ
Український півзахисник забив вже 10 голів за італійську «Аталанту».  

Український півзахисник «Аталанти» Руслан Малиновський забив у матчі 24-го туру чемпіонату Італії (Серія А) проти «Сампдорії» (2:0). Це був 10-й гол для хавбека в Серії А.

«Мій гол у ворота «Сампдорії»? Я отримав відмінний пас від Мюріеля, відчув свободу і пробив. Хороший гол, важливий. Чому? Він був забитий перед самою перервою. У Генуї завжди важко грати. У минулому сезоні ми втратили очки в матчі з «Сампдорією». Це сильний, перш за все, фізично суперник.

Що складніше: вивчення італійської або заняття головного тренера Гасперіні? На тренуваннях мені важче. Я вже давно в команді, але мені все ще потрібно багато чому навчитися», - прокоментував українець гол і свої справи в «Аталанті».

Читайте також: Серія А: Гол Малиновського допоміг «Аталанті» піднятися в топ-4

Малиновський потрапив в елітний клуб українських легіонерів

Малиновський наздогнав Сергія Реброва, Євгена Коноплянку та Андрія Ярмоленка за кількістю голів в топ-5 європейських чемпіонатів (АПЛ, Ла Ліга, Серія А, Бундесліга і французька Ліга 1). Малиновський ділить з ними 4-7-е місця. Йому вдалося обійти Юрія Максимова (грав за німецький «Вердер»), у якого 9 голів. Лідирує в рейтингу Андрій Шевченко.

Якщо у Руслана буде більше ігрового часу і його оминатимуть травми, то він наздожене і навіть випередить Олександра Заварова вже наступного сезону. Малиновському 27 років, у нього попереду ще 4-5 сильних сезонів на топовому рівні. А це значить, що Руслан може навіть спробувати повторити досягнення Андрія Вороніна. Втім, не забуваймо, що Малиновський не нападник, а півзахисник з великим обсягом тактичної роботи. Скажімо, в «Аталанті» забивати м’ячі – це взагалі не його обов’язки.

Читайте також: Серебренніков: 12 млн євро не змусять «Гент» продати Яремчука, мінімум 20 млн

Хто крім Малиновського?

Щодо показників Андрія Шевченка, то в найближчі років 10 до нього ніхто не зможе і близько підійти з українських футболістів, які гратимуть у провідних європейських чемпіонатах. З нині діючих гравців реальні шанси закріпитися в клубі з топ-5 має лише 25-річний Роман Яремчук, який нині виступає в Бельгії. Він забивний силовий форвард, який продовжує прогресувати і вдосконалюватись. Ним цікавляться італійські клуби.

З нового покоління вітчизняних футболістів зробити вдалу і результативну кар’єру у великих чемпіонатах Європи можуть 21-річний нападник Владислав Супряга та атакуючі хавбеки 23-річний Віктор Циганков і 22-річний Микола Шапаренко. Усі вони вміють забивати голи, головне аби їм пощастило відразу знайти свою команду в Європі і швидко адаптуватись до іноземного футболу.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-