Збірна і великий футбол повертаються в Дніпро

Збірна і великий футбол повертаються в Дніпро

Репортаж
Укрінформ
У Дніпрі вперше відбулось виїзне засідання експерт-клубу Parimatch.

Футбольний експерт-клуб Parimatch продовжує подорож країною. Після червневого засідання у Львові журналісти і фахівці отримали змогу поспілкуватися у Дніпрі. Саме сюди приїхала збірна України після переможного матчу у відборі на Євро-2020 у Литві (3:0). На місцевій «Дніпро-Арені» команда Андрія Шевченка зіграє контрольний поєдинок проти Нігерії.

Нагадаємо, що експерт-клуб – це спільний захід Української асоціації футболу та офіційного партнера збірної України Parimatch. Кожне засідання цього клубу – це унікальна можливість представників ЗМІ напряму задавати питання працівникам УАФ, тренерам збірної і авторитетним людям українського футболу. Крім цього, формат заходу дозволяє журналістам не лише питати, але й самим висловлювати думки і оцінювати гру збірної. Тобто самі журналісти вже можуть виступати експертами.

Читайте також: Ідеї Шевченка - перемоги збірної

«Нам приємно, що окрім традиційних форматів співпраці, Parimatch ініціювала проведення експерт-клубу, де фахівці і представники ЗМІ дають оцінку ключовим матчам збірної. Адже професійний аналіз є надзвичайно важливою складовою футболу. Взагалі, футбол – це не лише 11 чоловіків на полі, футбол – це ціла індустрія і звичайно ж це спілкування мільйонів людей.

Відзначу також, що проведення експерт-клубу в різних містах нашої країни, ще раз доводить, що незалежно від клубних вподобань, національна збірна – символ гордості та патріотизму для кожного українця», - відзначив перший віце-президент УАФ Олег Протасов.

За словами представника Parimatch Вадима Місюри: «Експерт-клуб не лише виступає джерелом різноманітної інформації, але й об’єднує думки і погляди на розвиток футболу, як фахівців і тренерів, так і журналістів та вболівальників. Ми робимо футбол ближчим до широкої аудиторії, розкриваємо секрети».  

Дебютне засідання експерт-клубу в Дніпрі викликало чималий ажіотаж серед журналістів. Захід відвідали представники усіх провідних дніпровських медіа, а також приїхав чималий десант столичних журналістів. Насамперед, усіх цікавила оцінка переможного матчу нашої збірної у Вільнюсі. Адже «синьо-жовті» ще на три очки наблизились до здобуття путівки на Євро-2020.   

«Перемога збірної у Литві – це заслуга усієї команди. Однак, все одно відзначу наш півзахист – Зінченка, Малиновського, Марлоса, Ярмоленка. Їх гра сьогодні визначає обличчя збірної. Мобільність, переміщення, приховані паси – гравці чудово розуміють один одного. Крім цього, ще один плюс команди Андрія Шевченка – ми майже не пропускаємо. А це ознака добре зіграного захисту», - проаналізував останню перемогу збірної колишній гравець «Дніпра», олімпійський чемпіон-88 і відомий тренер Євген Яровенко.

«Збірна Шевченка має стиль. І це сучасний стиль. З контролем м’яча. Коли усі 11 гравців задіяні у моделюванні гри. Коли дії в захисті і атаці синхронізовані», - додав головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко.

У Дніпрі наша збірна робить паузу у відборі на Євро-2020 і проведе важливий контрольний матч проти Нігерії. На думку експертів і журналістів, поєдинок з однією з провідних африканських команд – це чудова можливість для тренерського штабу піти на певні експерименти і переглянути найближчий резерв збірної. Наприклад, воротаря Луніна, захисників Пластуна і Бурду, гравців групи атаки – Безуса і Мораеса.

Читайте також: Як «Шахтар» дізнавався суперників в Лізі чемпіонів

Також, матч збірної – це велика подія для Дніпра. Адже востаннє «синьо-жовті» тут грали ще десять років тому і, до речі, обіграли тоді Англію 1:0. «Я впевнений, що на «Дніпро-Арені» буде аншлаг і неймовірна підтримка збірної», - заявив колишній гравець збірної і «Дніпра» Сергій Назаренко.  «Дніпровські вболівальники скучили за збірною, тому переконаний, що команда Шевченка нас потішить грою і результатом», - додав Дмитро Михайленко.

«Кожен футболіст вам скаже, що гра за національну збірну – це мрія,школа життя і відповідальність водночас. Сьогодні ми з вами є свідками того, як Андрій Шевченко повертає нашій національній команді ту гру, яку від неї усі хочуть бачити. Чудово, що збірна повертається в Дніпро, а ми нині маємо можливість говорити про це у фаховій приємній компанії», - підвів риску засіданню експерт-клубу капітан «Дніпра-1» і колишній гравець збірної України Сергій Кравченко.

Святослав Василик, Дніпро

Фото: Микола Мякшиков, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-