Неймовірний «Челсі»

Неймовірний «Челсі»

Аналітика
Укрінформ
Знакова перемога у фіналі Ліги Європи для Саррі та Азара.

29 травня на Олімпійському стадіоні в Баку у «лондонському» фіналі Ліги Європи «Челсі» розгромив «Арсенал» з рахунком 4:1.

Спокійний перший тайм

В першій частині зустрічі команди не надто поспішали йти в атаку. Звичайно, всі розуміли, що перший забитий м’яч може кардинально змінити хід матчу. На початку поєдинку «Арсенал» мав більше моментів. «Челсі» грамотно оборонявся, після 30 хвилини почали з’являтися цікаві комбінації та удари. На 39 хвилині супермомент мав Олів’є Жиру, проте Петр Чех врятував «Арсенал». До перерви команди так і не спромоглися відкрити рахунок.

Жиру – автор першого голу

Другий тайм розпочався жвавіше. На 49 хвилині Емерсон подав на Жиру, а той головою відправив м’яч прямісінько у ворота. 1:0! Олів’є забив своїй колишній команді, якій віддав 6 років футбольної кар’єри. Саме цей момент став переломним у грі. Команди почали грати у відкритий футбол, з’явилася велика кількість гольових моментів. Ініціативу остаточно перехопив «Челсі».

Абсолютна перевага «Челсі» в атаці

Для Педро перший тайм видався не надто вдалим. Його було важко помітити на полі. Але після перерви він реабілітувався, і на 60 хвилині точним ударом подвоїв перевагу «Челсі». Після цього «аристократи» спіймали кураж, і реалізували майже всі подальші моменти. Прекрасно себе проявив Емерсон. Він став тією зв’язувальною ланкою, якої не вистачало «Челсі» в першому таймі. Через 5 хвилин після другого голу Жиру примусив суперника сфолити у штрафному та заробив пенальті. Цей шанс блискуче реалізував Еден Азар, який ще через сім хвилин записав другий гол на власний рахунок.

Читайте також: "Челсі" виграв Лігу Європи УЄФА

Передматчеві пристрасті

Напередодні фіналу, на тренуванні «Челсі» стався невеликий конфлікт між Давідом Луїсом та Гонсало Ігуаїном. Після одного з епізодів гравці почали емоційно з’ясовувати стосунки. Саррі це побачив, дуже розлютився, жбурнув бейсболку та навіть покинув тренування. Здавалося б, атмосфера в команді була напруженою, проте на полі футболісти показали прекрасну гру та чудову взаємодію. Після перемоги головні винуватці конфлікту, Луїс та Ігуаїн вітали один одного та міцно обіймалися.

Перший трофей для Саррі

У цьому фіналі італійський наставник здобув свою першу велику перемогу. Ще ніколи йому не підкорялися трофеї такого ґатунку. Мауріціо Саррі вдалося вибудувати грамотну тактику, підібрати оптимальний склад та морально налаштувати гравців на перемогу. Хоча тріумф команди він відсвяткував стримано: привітав гравців, і сів на лаву для запасних.

Знаковий матч

Для кількох гравців з обох сторін цей матч став прощальним. Для Петра Чеха з «Арсеналу» це був останній матч у кар’єрі. Зірка «аристократів», Еден Азар, скоріш за все, прощався з «Челсі», бо є близьким до переходу в «Реал». Йому вдалося поставити яскраву крапку – бельгієць відзначився дублем. Подейкують, що й для Саррі це була остання гра на чолі лондонського клубу.

Справедливий результат

У цьому матчі «Челсі» повністю переграв суперника. Гарна позиційна гра, висока індивідуальна майстерність гравців, дисциплінованість та зарядженість на результат - це все об’єктивні причини перемоги клубу із Західного Лондону. У фіналі ми побачили красивий матч з великою кількістю моментів та яскравим футболом – класичне англійське протистояння.

Катя Сусленко, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-