«Барса» пройде «Ліверпуль» і неймовірний «Аякс»

«Барса» пройде «Ліверпуль» і неймовірний «Аякс»

Аналітика
Укрінформ
Розклади півфінальних матчів Ліги чемпіонів.

Черговий сезон Ліги чемпіонів завершується. Командам залишилося зіграти півфінали і вирішальний матч за головний трофей. Сказати хто ж саме виграє турнір цього разу дуже складно. Ліга чемпіонів знову подарувала безліч сенсацій і показала, що навіть експерти не завжди можуть вірно спрогнозувати результат.

Зараз, наприклад, багато хто вважає, що в фіналі виграє переможець пари «Барселона» - «Ліверпуль». Але тут потрібно пам'ятати, які команди вибили з турніру інші півфіналісти, «Тоттенгем» і «Аякс». В активі команди з Лондона перемога над «Манчестер Сіті», тоді як голландці розібралися з «Реалом» і «Ювентусом».

Читайте також: «Барселона» виграла чемпіонат Іспанії

Перед початком протистояння аналітики Parimatch оцінюють шанси «Тоттенгема» і «Аякса» на вихід у фінал як рівні. Що ж стосується найближчого матчу, то тут перевага на боці англійців - 42% на перемогу проти 30% у «Аякса» (і 28% на нічию).

Команди зустрічалися в далекому 1981 році в Кубку кубків. Тоді «Тоттенгем» виграв за сумою двох матчів 6:1. Та й взагалі «шпори», зазвичай, успішно грають з голландськими суперниками - дев'ять перемог, п'ять нічиїх, три поразки.

«Аякс» сім разів обігрував англійців, стільки ж зустрічей закінчувалися внічию і ще у восьми поєдинках клуб з Амстердама поступився. Варто додати, що «Тоттенгем» не зможе розраховувати на свого бомбардира Гаррі Кейна, який отримав травму.

Читайте також: АПЛ: «Ліверпуль» повернувся на перше місце

«Барселона» і «Ліверпуль» провели один проти одного вісім матчів у єврокубках. Тут статистика на боці мерсисайдців (три перемоги, три нічиї і дві поразки), хоча, різниця м'ячів при цьому рівна 6:6. Сюди не потрапила зустріч команд на турнірі в США в 2016 році, де «Ліверпуль» виграв 4:0.

Загалом англійські клуби не особливо вдало грали проти іспанців (14 перемог, 12 нічиїх і 12 поразок). А ось «Барселона» перемагала клуби з Англії 35 разів (21 нічия і 18 поразок). Parimatch схиляється до того, що далі пройдуть каталонці, їм дають на це 57%. Також на боці «Барселони» і перевага в першому матчі - 54% на перемогу (24% на нічию і 22% на перемогу «Ліверпуля»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-