Трохи везіння в Люксембурзі

Трохи везіння в Люксембурзі

Аналітика
Укрінформ
Збірна України здобула важливі три очки у відбірковому матчі Євро-2020.

Команда Андрія Шевченка за рахунок характеру, мобільності та спортивного щастя обіграла у відбірковому матчі Євро-2020 Люксембург 2:1. Автогол півзахисника господарів Родрігеса на останній хвилині гри приніс нам три очки. І хоч «синьо-жовтих» є за що критикувати в цьому поєдинку, віддамо належне господарям.

Читайте також: Люксембург - Україна - 1:2. Текстова трансляція

Легко в Люксембурзі нікому не буде. Це мисляча і зіграна команда, яка вміє грати в пас, пресингувати і створювати моменти. Ті ж португальці та серби ще матимуть з ними великі проблеми і не факт, що зможуть перемогти. Тому стримано радіймо і робимо головні висновки.

Шевченко зробив п’ять замін, у порівнянні з матчем в Португалії, і не всі вони спрацювали. Якщо Циганков став одним з кращих в матчі, то від Мораеса і Безуса ми чекали більшого. Фланги українського наступу не запропонували нічого надскладного для захисників Люксембургу. Крайні захисники Бутко і Миколенко обмежились підіграшем. А Коноплянка хоч і дуже старався, але грав шаблонно, і втратив дві чудові нагоди забити з перспективних штрафних.

Усі простенькі спроби пробитися крізь центр застрягали в ногах захисту Люксембурга. Малиновському, Зінченку і Мораесу не вистачало простору і взаєморозуміння. Пас від Зінченка пройшов лише одного разу, саме він і став гольовою передачею Циганкову. Наші нападники Мораес і Яремчук часто-густо не отримували м’яч. Вони або невдало займали позиції, або просто програвали боротьбу.

У підсумку, збірна України все одно перемогла, дотиснувши суперника в кінці гри. Певною мірою нам допоміг характер команди і рішення Шевченка грати фактично у два форварда. Мораес і Яремчук тиснули на захист до останніх секунд і так вийшло, що вони змусили господарів помилитися у вирішальний момент.  

Читайте також: Збірна України боролася до кінця і заслужила перемогу над Люксембургом - Шевченко

Найприємніше у всій цій ситуації – 3 очки. Так, збірна України – не машина, не монстр, який розчавлює команди на кшталт Люксембурга. У нас достатньо посередніх за європейськими стандартами гравців, які не здатні на голому класі влаштовувати розгроми середнякам. Але Україна виграла, вміло використавши усі ресурси і подолавши усі обставини. І саме тому ця перемога така цінна.

Святослав Василик, Київ

Фото: сайт ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-