Гвоздик битиметься за титул чемпіона WBC

Гвоздик битиметься за титул чемпіона WBC

Аналітика
Укрінформ
Ключовий бій в кар'єрі українського боксера

У ніч на неділю, 2 грудня, відбудеться бій Олександра Гвоздика проти Адоніса Стівенсона за титул чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC. Цей поєдинок пройде на арені Videotron Centre в Квебеку. Орієнтовний початок бою - 01:20 за київським часом. В Україні бій покаже телеканал "Інтер".

Саме вдома в Канаді найчастіше виходив в ринг 41-річний Стівенсон, який провів за межами рідної країни тільки два бої: в США ще на початку своєї професійної кар'єри. До слова, почалася вона досить пізно і в ... в'язниці. У 21 рік Адоніс потрапив до в'язниці за сутенерство. Майбутнього чемпіона засудили на чотири роки і вже за гратами йому додали термін за участь в бійці. Щоб направити свою агресію в інше русло, Стівенсон вирішив зайнятися боксом. Варто зазначити, що серед його попередніх суперників значиться Тоні Беллью, який нещодавно програв нашому Олександру Усику. Саме після поразки Стівенсона, британець змінив вагову категорію на першу важку.

Читайте також: Гвоздик: Стівенсон - однозначно найбільший виклик у моїй кар'єрі, але я готовий

Для Адоніса це буде вже десятий захист. Минулого разу він ледь зміг зберегти пояс - його бій зі шведом Баду Джеком завершився внічию. Потрібно відзначити, що Стівенсон довгий час ухилявся від поєдинку з обов'язковим претендентом на титул Елейдером Альваресом. В результаті виник титул тимчасового чемпіона WBC, який і виграв Гвоздик, перемігши Мехді Амара.

Для Гвоздика бій проти Стівенсона буде першим за межами Сполучених Штатів. Втім, на шанси Олександра перемогти це не впливає. Аналітики Parimatch дають йому 55% ​​на перемогу. Звичайно, Адоніс серйозний суперник, але потрібно пам'ятати, що йому вже 41 рік. Гвоздик на 10 років молодше і може протягом усього поєдинку показувати швидкісний бокс з потужними ударами. Багато хто чекає, що Олександр буде діяти першим номером в цій сутичці і здобуде дострокову перемогу. 

«Чемпіонський бій завжди конкурентний. Ми знаємо, яким нокаутуючим ударом володіє Олександр Гвоздик, він справжній панчер. Думаю і цього разу нас чекає дострокова перемога. Ймовірно, у восьмому-дев'ятому раунді. Мені здається, якщо цього не буде, то судді не віддадуть Олександру перемогу за очками», - дав свій прогноз на майбутній бій відомий український боксер Денис Беринчик.

Читайте також: Егіс Клімас: Гвоздик знищить Стівенсона, який занадто довго утримує титул

На думку Беринчика, різниця у віці між Гвоздиком і Стівенсоном значення не має: «Це не можна назвати перевагою Олександра, тут скоріше варто пам'ятати про досвід Адоніса. Витривалість? Це все можна поправити завдяки фармакології. У будь-якому випадку, я бажаю Олександру, щоб він залишався самим собою, боксував у своїй манері і у нього все вийде».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-