МОК заморозив плани з проведення боксерського турніру на Олімпіаді-2020 в Токіо

МОК заморозив плани з проведення боксерського турніру на Олімпіаді-2020 в Токіо

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заморозив плани з проведення боксерського турніру на Іграх 2020 року в Токіо (Японія).

Про це повідомляє прес-служба МОК.

Таке рішення було прийнято після початку розслідування відносно Міжнародної асоціації боксу (AIBA), яке може привести до припинення діяльності організації. МОК не влаштувала доповідь AIBA з питань управління, фінансів і антидопінгу. Організація визнала прогрес AIBA у питаннях суддівства та антидопінгу, але зазначила, що сфери фінансів, управління та етики ще викликають питання, зокрема призначення Гафура Рахімова на пост глави AIBA, оскільки функціонер знаходиться під санкціями Міністерства фінансів США і підозрюється в зв'язках з міжнародною злочинною мережею.

"Поки передчасно говорити про те, чи може якийсь вид спорту замінити бокс. Ми зацікавлені в тому, щоб бокс був збережений у програмі Олімпійських ігор. Але AIBA повинна виконати всі вимоги", - зазначив спортивний директор МОК Кіт Макконнелл.

"Це питання не тільки стосовно Рахімова, а про всю систему управління організацією", - додав директор з комунікацій МОК Марк Адамс.

Читайте також: НОК України виплачуватиме стипендії медалістам Юнацької Олімпіади та їхнім тренерам

МОК також призупинив фінансування AIBA, продаж квитків, затвердження та впровадження системи кваліфікаційного відбору спортсменів, тестових заходів і остаточне доопрацювання графіка змагань. AIBA заборонено використовувати олімпійські об'єкти і символи для рекламних матеріалів, але підготовка до проведення боксерського турніру на Олімпіаді-2020 буде розглядатися на той випадок, якщо AIBA буде відповідати всім критеріям МОК. МОК підкреслює, що докладає всіх зусиль для захисту спортсменів і фінансування атлетів продовжиться, але не через національні федерації.

Остаточне рішення про проведення боксерського турніру на Олімпійських іграх 2020 року буде прийнято на наступній сесії МОК, яка відбудетьсяув 2019 році в швейцарській Лозанні. Олімпійські ігри 2020 року пройдуть з 24 липня по 9 серпня.

Фото - IOC/GREG MARTIN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-