Знаменитому паралімпійцю Пісторіусу збільшили термін ув’язнення до 13 років

Знаменитому паралімпійцю Пісторіусу збільшили термін ув’язнення до 13 років

Укрінформ
Багаторазовому чемпіону Паралімпійських ігор вже вдруге змінюють вирок за вбивство подруги.

Вищий апеляційний суд Південної Африки збільшив термін ув'язнення засудженому за вбивство знаменитому паралімпійцю Оскару Пісторіусу з шести років до 13 років і п'яти місяців. Про це повідомляє The Guardian.

Суд прийшов до висновку, що попередній вирок був «шокуюче поблажливим». Формально суд призначив Пісторіусу 15-річний термін з вирахуванням вже відбутого терміну. Прокуратура просила засудити його до 15 років при винесенні попереднього вироку в 2016 році.

Нагадаємо, легкоатлет-паралімпієць Оскар Пісторіус засуджений за вбивство своєї подруги Реви Стенкамп, вчинене в 2013 році. Суд прийшов до висновку, що він застрелив її через двері ванної кімнати в своєму будинку. Пісторіус стверджував, що переплутав Стенкамп з грабіжником.

Читайте також: Паралімпієць отримав шість років в'язниці за вбивство подруги

У 2014 році Пісторіуса засудили за ненавмисне вбивство на п'ять років, але Верховний апеляційний суд визнав його винним в умисному вбивстві і направив справу на новий розгляд. Влітку 2016 року його засудили на шість років.

Оскар Пісторіус - бігун на короткі дистанції з ПАР з ампутованими кінцівками обох ніг нижче колін. Шестиразовий чемпіон літніх Паралімпійських ігор. Перший паралімпієць, який виступав на рівних з повноцінними спортсменами. Срібний призер чемпіонату світу в естафеті 4×400 метрів. Учасник Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-