Гімнаст Радівілов отримав нагороди НОК за спортивні досягнення у жовтні

Гімнаст Радівілов отримав нагороди НОК за спортивні досягнення у жовтні

Укрінформ
В Олімпійському домі у вівторок відбулося вшанування кращих спортсмена та тренера України в жовтні.

Заслужені нагороди - дипломи, пам’ятну статуетку та грошові премії - від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки отримали лідери сучасної спортивної гімнастики не тільки України, а й світу - Ігор Радівілов та його особистий наставник В’ячеслав Лаврухін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Високого визнання НОК бронзовий призер Олімпіади-2012 в Лондоні Ігор Радівілов удостоєний завдяки блискучому виступу на чемпіонаті світу-2017. В канадському Монреалі досвідчений українець в опорному стрибку здобув "срібло", поступившись першому місцю лише однією тисячною бала (!).

Ще в одному фіналі - у вправах на кільцях - Радівілов також продемонстрував гарний результат, увійшовши у ТОП-6 найсильніших гімнастів планети.

Читайте також: Український гімнаст тріумфував на престижному турнірі в Швейцарії

"Ігор Радівілов - яскравий приклад успішної особистості, яка ніколи не зупиняється на досягнутому. Ми чудово пам’ятаємо його "бронзовий" виступ у Лондоні-2012. Зовсім трохи йому не вистачило, щоб посісти місце на п’єдесталі пошани в олімпійському Ріо-2016, але все ж таки в Бразилії наш герой увійшов в історію. На його честь був названий елемент - опорний стрибок The Radivilov", - сказав під час церемонії Бубка.

Він відзначив, що літній Токіо-2020 не за горами й побажав талановитому гімнасту сил та енергії й надалі долати непростий шлях до нових олімпійських звершень.

Президент НОК привітав із визнанням і В’ячеслава Лаврухіна, висловивши впевненість, що гарні традиції української спортивної гімнастики надалі будуть лише примножуватися: "Саме завдяки вашому професіоналізму, правильному підходу, Ігор не зупиняється, удосконалюється, ставить все нові й нові для себе виклики".

Бубка відзначив, що зі свого боку НОК України продовжує максимально підтримувати українських спортсменів й гімнастів зокрема.

"Ми постійно тісно спілкуємося, знаємо про проблеми наших атлетів й завжди робимо все від нас залежне, щоб підтримувати й допомагати не тільки морально, а й матеріально, фінансово. Я неодноразово зустрічався і спілкувався з президентом, генеральним секретарем Міжнародної федерації гімнастики - маємо повне порозуміння і підтримку", - запевнив головний олімпієць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-