Біатлон: білоруска Блашко виступатиме за збірну України

Біатлон: білоруска Блашко виступатиме за збірну України

Фото
Укрінформ
Білоруська біатлоністка Дар’я Блашко змінить гражданство і виступатиме за збірну України.

Перехід 21-річної спортсменки під український прапор підтвердив президент Федерації біатлону Володимир Бринзак.

"Так, дійсно, Дар'я Блашко прийняла рішення, що перейде до збірної України. Її не включили до складу білоруської збірної, не було нормальної фінансової підтримки, тому вона вирішила шукати собі притулок в іншому місці. Її особистий тренер Володимир Махлай колись працював у нас, ми його добре знаємо. Вони звернулися до нас з проханням про зміну громадянства, ми його розглянули і прийняли рішення.

Зараз вона готується з резервною командою за приватні гроші, які виділяє спортивний клуб, за який вона виступала на чемпіонаті Німеччини. В офіційних стартах Блашко поки що не зможе виступати. На даний момент вона знаходиться в стані оформлення громадянства, і як тільки будуть готові документи, ми звернемося до білоруської федерації з офіційним листом, а далі будемо чекати відповіді", - розповів Бринзак XSPORT

Дар’я Блашко друга зліва/Фото: ФБ
Дар’я Блашко друга зліва/Фото: ФБ

У разі відмови з боку Білоруської федерації біатлону на спортсменку чекає дворічний карантин і вона зможе відновити виступи на офіційних стартах лише в кінці 2019-го року. Втім, як неодноразово заявляв особистий тренер Дар'ї, їх загальна мета - Олімпійські ігри-2022 у Пекіні.

Читайте також: Українці здобули чотири нагороди на літньому чемпіонаті світу з біатлону

Дар’я Блашко з кришталевими глобусами за підсумками сезону 2015/2016/Фото: TUT.BY
Дар’я Блашко з кришталевими глобусами за підсумками сезону 2015/2016/Фото: TUT.BY

Нагадаємо, що Дар’я Блашко на юніорському чемпіонаті світу 2015-го року в Раубічах завоювала дві золоті медалі в спринті та естафеті. А за підсумками юніорського Кубка IBU в сезоні-2015/16 білоруска виграла великий Кришталевий глобус.

Фото: БФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-