У Софії Київській провели соціальний захід «Великодні вихідні»

У Софії Київській провели соціальний захід «Великодні вихідні»

Фото
Укрінформ
У суботу, 20 квітня, в Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся соціальний захід «Великодні вихідні».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Захід включав відкриття Великодної флористичної інсталяції, лекцію від протоієрея Георгія Коваленка та інтерактивні майстер-класи з виготовлення традиційних великодніх сувенірів, а відкрила його генеральна директорка Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.

«Це непроста композиція. Ми постійно у пошуці історії цих територій, наших традицій. Були такі традиції ще у 19 столітті відзначати Великодні свята і ставити багато квітів. Навіть була колись така традиція: від Софії до Михайлівського йшла хода. Ми хотіли її відтворити, але вирішили відкласти до перемоги. І ми її обовʼязково зробимо», – зауважила вона про квіткову інсталяцію.

Також на відкриття завітав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Тільки коли наші захисники ціною власного життя і здоровʼя виборють нашу перемогу, тільки тоді, коли кожен, хто в тилу забезпечить цю перемогу своїм подвижництвом і працею, в тому числі й представники сфери культури, артисти, митці, працівники музеїв і заповідників, в тому числі, хто організував сьогодні це свято, тільки тоді, коли ми будемо всі єдині, ми справді дочекаємось цього часу, коли ми ходою із квітами зможемо ознаменувати нашу перемогу», – зазначив він.

У МКІП зауважили, що проєкт присвячений підтримці культурного розвитку та сприянню творчим ініціативам в українському суспільстві.

Читайте також: У столиці Болгарії відбувся майстер-клас з писанкарства

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва відкрилася виставка «Анастазис. Світло Воскресіння», що демонструє витоки та становлення найважливішого християнського свята.

Фото: mcip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-