Обстріли міст є «диявольськими плодами» війни: Епіфаній закликає світ більше допомагати Україні

Обстріли міст є «диявольськими плодами» війни: Епіфаній закликає світ більше допомагати Україні

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній назвав обстріли мирних українських міст військами РФ «диявольськими плодами» тієї війни, яку російські релігійні діячі назвали «священною», та закликав світових лідерів бути більш рішучими у допомозі Україні.

Про це він написав у мережі Х, передає Укрінформ. 

«Харків, Сумщина, Донбас, Одеса, Львівщина, Київщина… І сьогодні ранком – Чернігів. Руйнування будівель, поранені та постраждалі. І обірвані життя – мирних мешканців, рятувальників, захисників. Все це – диявольські плоди тієї війни, яку російські релігійні лідери назвали «священною». Якщо плоди цієї війни – очевидне суцільне зло, то кого і що російські церковники на чолі з Гундяєвим вважають своєю «святинею»?» – зазначив він.

Митрополит Епіфаній наголосив, що зло має бути засуджене і зупинене, а «диявольська ідеологія «русского міра» має бути усім світом поставлена там, де історія тримає злочинні, антигуманні, сатанинські вчення, такі як нацизм, більшовизм та інші».

Читайте також: Епіфаній: Необхідна єдність у нашій спільній боротьбі за незалежну державу

На думку очільника ПЦУ, «вільний світ, який тримає у своїх руках потужний меч сучасної зброї, має обовʼязок стати на захист добра проти агресії зла», бо «хто не протистоїть злу – той стає його співучасником».

«Тим політикам і лідерам, хто зволікає із наданням допомоги Україні, хто шукає для свого страху перед кремлівською тиранією будь-які виправдання – самим немає виправдання. Кров загиблих сьогодні – на російських злочинцях, але не лише на них. Ті, хто може дати захист, але не дає його, нехай теж памʼятають, що і вони дадуть відповідь перед Богом... Постраждалим – одужання, загиблим – вічний спокій, злочинцям – відплата немилосердна нехай буде від Бога і людей. А нерішучим – напоумлення та сміливості не чекати осторонь і вже зараз стати на захист правди», – додав предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Російське «православ'я» офіційно визнало себе ідеологічним придатком Кремля

Як повідомляв Укрінформ, Російська православна церква офіційно проголосила російську агресію в Україні етапом боротьби росіян проти «охопленого сатанізмом» Заходу. До зони впливу РФ в РПЦ мріють включити всі пострадянські території та «всіх східних слов’ян».

На думку аналітиків Atlantic Council нещодавно схвалений РПЦ документ, що виправдовує намір Кремля знищити Україну, дуже нагадує ідеологічні аргументи ісламістських радикалів.

Вранці 17 квітня російські загарбники вдарили по Чернігову трьома ракетами «Іскандер». 18 квітня у місті оголосили Днем жалоби за загиблими. За останніми даними, загинули 17 людей, у тому числі дві особи померли в лікарні. Крім того, 60 людей постраждали, із них троє – діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-