Пінап-постер у журналі «Спротив» мав на меті підтримати військових - Сили ТрО

Пінап-постер у журналі «Спротив» мав на меті підтримати військових - Сили ТрО

Укрінформ
Публікація в журналі «Спротив» постера із зображенням жінки у стилі пінап мала на меті підтримати військових на фронті, а не образити чи об’єктивізувати військовослужбовиць.

На цьому наголошує у Фейсбуці пресслужба Сил територіальної оборони ЗСУ, передає Укрінформ.

«Хочемо зауважити, що першочергово цей вісник орієнтований на військовослужбовців та військовослужбовиць Збройних сил України, які перебувають безпосередньо на фронті і яким може бути недоступна мережа Інтернет. А підтримувати їх, в тому числі психологічно, ми обов’язково мусимо. Обираючи для розвороту пінап-ілюстрацію, ми не мали на меті образити чи об’єктивізувати військовослужбовиць, зокрема й тих, які щоденно пліч-о-пліч з побратимами та посестрами боронять наш край від окупанта», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Жінки на війні: у боротьбі за свободу стать не має значення

Також зазначається, що у часописі "Спротив" планувалось публікування цілого циклу схожих пінап-публікацій за участю і чоловіків у лавах ЗСУ та навіть пар військовослужбовців.

У пресслужбі пояснили, що головна мета цих ілюстрацій - ментальна підтримка військових на «нулі», про що свідчать розміщені на постері QR-коди, один з яких – про протокол психологічної підтримки "Я поруч!".

Зазначається, що невдовзі буде створений освітній матеріал про гендерну рівність у ЗСУ. Щоб не припускатись невірних трактувань у майбутньому на всіх рівнях, в ТрО запросили всіх охочих до співпраці: «Це дозволить кожному та кожній, хто боронить нашу державу, уникнути ситуацій сексистського характеру».

Читайте також: У Збройних силах України служать понад 45000 жінок

Як повідомлялося, в Україні створюється комплексна система, яка об’єднає сфери військової медицини, реабілітацію та питання збереження й відновлення ментального здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-