У Литві відбудеться семінар МВС, на якому Україна передаватиме досвід, здобутий у час війни

У Литві відбудеться семінар МВС, на якому Україна передаватиме досвід, здобутий у час війни

Ексклюзив
Укрінформ
Литовське Міністерство внутрішніх справ відзначило позитивні зміни в роботі МВС України в час війни і планує вивчати український досвід, організувавши в травні семінар.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила міністр МВС Литви Аґне Білотайте.

«Я побачила великі зміни в системі МВС України, і вони справляють на мене вагоме враження і є достатньо позитивними. Технології, які використовують в МВС, підготовка будівель та умов роботи для працівників у час війни, системи реагування, співпраця різних сфер: поліція, рятувальники, медики, військові - проведена чимала робота, і це вражає. Ми навчаємося від українців. Зокрема, в захисті кордонів, цивільному захисті населення, територій та об’єктів. В травні ми організовуємо в Литві спеціальний семінар, щоб вивчати досвід роботи МВС України», - сказала Білотайте.

Вона додала, що, на її думку, саме війна стала каталізатором, який пришвидшив процеси реформування МВС в Україні.

«В таких умовах потрібно приймати рішення максимально швидко, не відкладаючи справи на потім. Провадячи реформи в час війни, уряд не має права на помилку. Зміни на краще необхідні на шляху до євроінтеграції. Литва усіма підтримує вступ України в НАТО і в Європейський Союз. По-перше, це дуже важливо для України, а, по-друге, ми дуже добре вас розуміємо, бо це є наш досвід і шлях, який ми пройшли», - додала глава МВС Литви.

Читайте також: Литва цьогоріч виділить €1,2 мільярда на допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, глави МВС Латвії, Литви, Естонії та України обговорили у Львові спільну співпрацю у питаннях міграції, роботи прикордонних підрозділів, поліції та захисті населення задля розбудови єдиного європейського простору реагування на виклики, пов’язані з агресією Росії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-