Суд виправдав топпосадовця ДПСУ у справі про декларування

Суд виправдав топпосадовця ДПСУ у справі про декларування

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації Державної прикордонної служби України у справі щодо декларування недостовірної інформації.

Про це поінформувала пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

«15 квітня колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації Державної прикордонної служби України. Його обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колегія суддів, розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, виправдала посадовця у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

За інформацією ВАКС, цей вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів із дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через ВАКС до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За даними джерел Укрінформу, йдеться про Сергія Мула.

Оновлено о 18:30. Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, що готує апеляційну скаргу на виправдувальний вирок колишньому керівнику одного з регіональних управлінь Державної прикордонної служби України, раніше обвинуваченому в декларуванні недостовірної інформації.

Зазначається, що прокурори не згодні з рішенням Вищого антикорупційного суду, яким фігурант визнаний невинним в умисному внесенні до декларації за 2021 рік завідомо недостовірних відомостей, відмінних від достовірних на понад 1,5 млн гривень.

Прокурори відстоюватимуть свою позицію в суді апеляційної інстанції.

Раніше, 28 вересня минулого року, ЗМІ поінформували, що Мула звільнили з посади начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби і дали посаду в Адміністрації ДПСУ.

Читайте також: Південне регіональне управління ДПСУ очолив генерал Юрій Петрів

ЗМІ заявили, що Мул обійняв пост заступника директора Департаменту організації роботи, планування та контролю ДПСУ.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, наприкінці грудня 2022-го року начальнику регіонального управління Державної прикордонної служби України повідомили про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 і 2021 роки.

За інформацією правоохоронців, посадовцю ДПСУ повідомили про підозру у тому, що він нібито не задекларував будинок вартістю 1,5 мільйона гривень у передмісті Києва. Його дії кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації).

Фото: bessarabiainform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-