У Національному військово-історичному музеї відкрилась виставка української зброї

У Національному військово-історичному музеї відкрилась виставка української зброї

Фото
Укрінформ
Національний військово-історичний музей України запрошує киян та гостей міста на виставку «Нація зброярів», де представлена в тому числі сучасна зброя.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, передає Укрінформ.

«13 квітня, в День зброяра, у Національному військово-історичному музеї України відкрилась виставка «Нація зброярів». На ній представлені різні зразки зброї: від найдавніших до сучасних - тих, що і зараз працюють на полі бою», - йдеться в повідомленні.

Як підкреслив на відкритті міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, приклади сучасного озброєння в експозиції - це дійсно те, що працює зараз на фронті. І такого озброєння ставатиме все більше.

Зокрема, сучасна зброя й техніка представлена дронами різного типу, макетами броньованої техніки, лінійкою боєприпасів різних калібрів, туреллю, повнорозмірним макетом водного дрона «Магура», симуляторами для навчання військовослужбовців на дронах, важкій стрілковій зброї, ППО.

«Відвідувачі можуть буквально торкнутися тієї зброї й техніки, яка береже їх життя прямо зараз. А також спробувати себе в ролі військового - спробувати збити ворожий «Шахед», побути оператором FPV-дрона чи «постріляти» за допомогою симуляторів. Це програмне забезпечення також розробили українські команди», - сказав т.в.о. директора музею Юрій Кошель.

Виставка триватиме до 13 травня. Симулятори будуть доступні для відвідувачів по вихідних, а симулятор дрона - щосуботи. На них можна буде спробувати «політати», «постріляти» у VR-окулярах під керівництвом інструкторів та працівників музею.

Читайте також: Україна працює над збільшенням фінансування виробництва зброї на своїй території - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк до Дня зброяра випустив монету «Українська бавовна. Нептун».

Фото: Мінстратегпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-