Садовий: розв'язання питання безбар’єрності - це проблема усієї України

Садовий: розв'язання питання безбар’єрності - це проблема усієї України

Укрінформ
Львів активно працює над розв'язанням питання доступності для людей з інвалідністю та інтегруванням ветеранів у цивільне життя.

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України у Чернівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надважливим у Львові є питання безбар'єрності. От якби на цей форум ми запросили ветерана на кріслі колісному? Як би він себе відчував? Це не є питання саме цієї будівлі в Чернівцях. Це потреба усієї України. Ми зараз в місті ввели спеціальну посаду уповноваженого з питань доступності. І маємо багато проєктів по вдосконаленню будівель, вулиць, місць загального користування, зокрема і вокзалу», - сказав Садовий.

Він зазначив, що за час повномасштабного вторгнення у Першому медичному об’єднанні Львова прийняли 18 тисяч поранених - це і цивільні та, звичайно, більшість військових. І зараз, за словами міського голови, також гостро стоїть питання реабілітації, але потрібно розуміти, що без психологічної фізична реабілітація не працює.

«Ми розвиваємо екосистему Unbroken, яка включає спорт, образотворче мистецтво та навіть звичайну риболовлю, бо розуміємо, що люди, які знаходяться на реабілітації, мають відволіктися і повертатися до життя у суспільстві. І ми маємо перед нашими захисниками зобов’язання та повинні робити усе, щоб забезпечити їх найкращими умовами. Зараз в нашому місті багато проєктів по роботі з ветеранами, адже важливо їх інтегрувати у суспільство, ввести їх в новий ритм життя. Ми вже видали більш як 53 грантів на 350 тисяч для відкриття ветеранами власного бізнесу. І уже маємо 20 успішних кейсів», - додав Садовий.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України був створений, як майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, щоб допомагати розвʼязати нагальні проблеми регіонів.

Читайте також: Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

Як повідомляв Укрінформ, у Львові запустили онлайн-карту «Доступне місто» із безбар’єрними закладами та місцями, на якій позначено понад 100 комунальних та відпочинкових закладів, обладнаних пандусами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-