У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин вже понад 36 тисяч записів - МВС

У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин вже понад 36 тисяч записів - МВС

Укрінформ
Станом на 12 квітня 2024 року у реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налічується понад 36 тисяч записів.

Про це повідомив повноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов у інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ. 

"До адміністрування реєстру та видачі витягів за запитами Міністерство внутрішніх справ України було долучене в жовтні... Коли приймали реєстр, в ньому було понад 9 тисяч облікових записів. Зараз налічується вже понад 36 тисяч таких записів", - сказав Добросердов.

Він також пояснив, що статус зниклого безвісти вказує, за яких обставин це сталося. "Особа буде в статусі зниклого, поки не повернеться на підконтрольну Україні територію або поки ми не зможемо комунікувати з нею на території іншої держави, з якою у нас є чинні міжнародно-правові угоди", - сказав Добросердов.

Читайте також: В Україні нерозшуканими залишаються 50 150 людей

За його словами, інший варіант для припинення для особи статусу зниклого безвісти – коли встановлено, де перебуває тіло чи останки зниклої людини, проведено експертизу, за результатами якої ідентифіковано особу.

Повноважений зазначив, що на сьогодні є інформація про встановлення місця перебування 1800 осіб, розшук їх припинено. "Це ті, кого вдалося повернути з полону. Цифра реально більша, через те, що не всі були у розшуку, а відповідно в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин", - додав уповноважений.

Як повідомлялося, за інформацією поліції, станом на 28 березня в Україні нерозшуканими залишалися 50 150 осіб.

Фото: interfax.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-