У Мін'юсті оприлюднили список колаборантів, чиє майно стягнуте в дохід держави

У Мін'юсті оприлюднили список колаборантів, чиє майно стягнуте в дохід держави

Укрінформ
Міністерство юстиції оприлюднило список колаборантів, до яких застосували санкції у вигляді стягнення майна в дохід держави за рішенням суду.

Про це повідомляється на сторінці Мін'юсту у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, станом на зараз Мін'юстом реалізовано санкцію стягнення в дохід держави щодо підсанкційних осіб, яким було інкриміновано колабораційну діяльність (ст. 1111 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Суд стягнув на користь держави активи ексміністра Табачника

Серед них - ректори Кримського федерального університету імені В.І. Вернадського та Бєлгородського державного національного дослідницького університету, кримські колаборанти – «сенатори» Ольга Ковітіді і Сергій Цеков та «член Ради федерації» Сергій Колбін, а також ряд колаборантів із Донецької, Луганської, Херсонської областей, зокрема Володимир Сальдо.

«Щодо вартості стягнутих активів, то Мін'юст не здійснює їх оцінку, це питання Фонду державного майна України», - наголошують у міністерстві.

Водночас зазначається, що зміни до Закону України «Про санкції» від 24 травня 2022 року надали можливість через санкційний механізм стягнути в дохід держави не тільки майно підсанкційної особи, а й те, яким вона може опосередковано розпоряджатися через інших пов’язаних осіб.

У Мін'юсті наголосили, що міністерство не є ініціатором внесення осіб під санкції, а реалізує санкцію стягнення в дохід держави активів за умови, що особи потрапили під санкції після 24 травня 2022 року та до них застосовано санкцію блокування активів.

Читайте також: ВАКС конфіскував майно ексголови Кримської митрополії

Як повідомлялося, 3 квітня 2024 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Євгена Балицького, Віталія Балицького та Олександра Балицького, які співпрацюють із російськими окупантами.

10 квітня Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції про застосування до ексміністра освіти і науки Дмитра Табачника санкцій та стягнув у дохід держави активи, що йому належать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-