Український екіпаж у Портсмуті проходитиме підготовку на мінних тральщиках

Український екіпаж у Портсмуті проходитиме підготовку на мінних тральщиках

Фото
Укрінформ
Колишні британські мінні тральщики Grimsby та Shoreham, які Лондон передав Україні, прибули до англійського Портсмута, де тимчасово базуватимуться.

Про це повідомляє Portsmouth News, передає Укрінформ.

Військові кораблі класу Sandown HMS Grimsby та HMS Shoreham були виключені зі складу Королівського флоту для передання українським військовим. Їм дані нові назви «Черкаси» та «Чернігів».

Кораблі, кожен з яких служив більше 20 років у Королівському флоті, прибули на військово-морську базу Портсмут із Шотландії.

Вони базуватимуться у Портсмуті, на них український екіпаж проходитиме підготовку.

У британському Міноборони пояснили, що ці кораблі поки що не зможуть увійти до Чорного моря відповідно до Конвенції Монтре.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс зазначив, що передача тральщиків та навчання українського екіпажу «вплинуть у довготерміновій перспективі на здатність України захищати свої води».

Читайте також: Туреччина не хоче пропускати в Чорне море мінні тральщики, надані Британією Україні

Як повідомлялося, 29 вересня минулого року на військово-морській базі Клайд (Фаслейн) у Шотландії відбулося урочисте передання двох придбаних у Британії протимінних кораблів типу Sandown.

Призначенням кораблів типу Sandown є пошук та знищення морських мін. Вони є на озброєнні Великої Британії, Саудівської Аравії та Естонії.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-