Щодня у перетині кордону відмовляють близько 100-150 особам - прикордонники

Щодня у перетині кордону відмовляють близько 100-150 особам - прикордонники

Укрінформ
Прикордонники щодня відмовляють близько 100-150 особам у перетині кордону через відсутність необхідних документів.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Спроби незаконного перетину кордону, на жаль, продовжуються. І щоденно наші прикордонні наряди виявляють, а також затримують порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути кордон. Це відбувається і на зеленій ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску. Такі ж спроби ми фіксуємо і в пунктах пропуску, де можна в принципі легально перетнути кордон. Але тут порушники намагаються, як правило, використовувати підробні документи», - сказав Демченко.

За його словами, щодо зеленої ділянки кордону, «то найбільше спроб фіксується, і ця ситуація незмінна вже певний час, на кордоні з Молдовою та на кордоні з Румунією».

«А якщо говорити про пункти пропуску, то найбільше спроб використання підробних документів під час слідування через пункти пропуску, такі випадки фіксуються найбільше по кордону з Польщею. Власне, це, напевно, і не дивно, бо саме на цю ділянку припадає трішки більше 50% від загального пасажиропотоку, якщо брати всю протяжність нашого державного кордону, де здійснюється прикордонне оформлення», - сказав речник Держприкордонслужби.

Читайте також: За час війни викрили майже 400 груп, які допомагали ухилянтам тікати за кордон

Окрім того, він зауважив, що прикордонники забезпечують пропуск осіб відповідно до правил, які діють на час воєнного стану.

«І, власне, близько 100-125, 150 особам щоденно відмовляється у перетині кордону через відсутність необхідних документів, які б давали право на перетин кордону, або ж коли чоловіки не підпадають під категорії, яким дозволено перетинати кордон», - додав Демченко.

Читайте також: Демченко: Найбільше спроб незаконного перетину - на кордоні з Молдовою і Румунією

Як повідомлялося, раніше речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що правоохоронці від початку повномасштабної війни викрили близько 400 груп, які сприяли військовозобов’язаним у незаконному виїзді за кордон.

Фото ілюстративне: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-