Центр протидії дезінформації спростував фейк про мобілізацію жінок в Україні

Центр протидії дезінформації спростував фейк про мобілізацію жінок в Україні

Укрінформ
Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним та не розглядається органами влади.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Телеграм-канали активно розповсюджують інформацію, що буцімто в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок. ЦПД наголошує, що жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок, тож розповсюджувана інформація є фейком.

«Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним та не розглядається органами влади. Жінки можуть мобілізовуватися до Сил оборони України виключно добровільно. Інше - не планується», - наголосили у ЦПД і закликали довіряти тільки верифікованим джерелам інформації.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про мобілізацію засуджених

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання.

Народні депутати ухвалили рішення запросити головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля для виступу в залі парламенту перед початком розгляду законопроєкту про мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-