Освіта є важливим чинником перемоги України у війні - експерт

Освіта є важливим чинником перемоги України у війні - експерт

Укрінформ
Освіта є одним із важливих чинників перемоги України у війні.

На цьому наголосив президент Всеукраїнськї асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник під час круглого столу в Укрінформі.

«Освіта під час сучасної війни — це архіважливо. Бо саме освічені військовослужбовці потрібні в сучасній технологічній війні, де вони керують дронами, системами РЕБ, є операторами ППО та тими, хто наводить ракети на цілі в тилу противника. Війна може затягнутися на роки, і тоді розвиток армії стає фактором довготермінового виживання. А у сучасній армії мають служити освічені громадяни, які вміють ефективно користуватися сучасною технікою. Отже, насправді освіта є одним із чинників перемоги України», - сказав Воскобойник.

Водночас, за його словами, добре освічене населення має важливе значення для розвитку сильної та конкурентоспроможної економіки, адже його продуктивність та інноваційність може стати додатковим стимулом економічного зростання.

«Освіта також відіграє роль у зменшенні бідності та у сприянні соціальної мобільності. Вона є однією з найважливіших інвестицій, які може зробити суспільство. І інвестиції в освіту можуть привести до зниження рівня злочинності, оскільки дослідження показали, що люди з вищою освітою менш схильні до скоєння злочинів», - заявив президент асоціації.

Читайте також: Україна є одним із лідерів відтоку мізків із країни - експертка

Крім того, зазначив він, освіта дає кращі перспективи працевлаштування з більш значним потенціалом заробітку. У середньому близько половини економічного зростання пов'язане зі зростанням доходів серед людей із вищим рівнем освіти.

Своєю чергою голова ГО «Центр досліджень політичних цінностей» Олесь Доній зазначив, що Україна потребує світоглядної реформації, яка має стати підґрунтям і для перемоги над ворогом, і фундаментом для успішної конкуренції у світі у повоєнний період. І для цього потрібна повномасштабна освітня реформа.

«Освітня реформа має бути спрямована на успішне поєднання двох основних напрямків: орієнтація на забезпечення основних потреб розвитку особистості для реалізації права на щастя і довгострокове передбачення та планування професійного розвитку для суспільних і державних потреб», - сказав Доній.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки України разом зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE запустило напрям “DECIDE: ПРОФТЕХ” з підтримки реформи професійної освіти для підвищення її престижності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-