Івано-Франківські волонтери відправили на фронт вже понад 400 тисяч порцій «Станіславського борщу»

Івано-Франківські волонтери відправили на фронт вже понад 400 тисяч порцій «Станіславського борщу»

Фото
Укрінформ
Івано-Франківські волонтери від початку війни відправили на фронт більше 400 тисяч порцій «Станіславського борщу» швидкого приготування.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла засновниця благодійної ініціативи «Станіславський борщ» Людмила Дорошенко. 

«Від квітня 2022 року ми виготовляємо сухі страви швидкого приготування для наших захисників. Спочатку це був лише борщ, а оскільки ми знаходимось у місті з колишньою назвою Станіслав, то й назва відповідна – «Станіславський борщ». Нині ми робимо близько 20 страв. Є основні, десерт, вівсянка, веганські страви. Ми виготовляємо їх у термопакетах. Достатньо залити окропом і за 15 хвилин можна смакувати гарячою стравою. Це важливо на «нулі». Від початку війни ми відправили на фронт понад 400 тисяч таких порцій», - запевняє Дорошенко.

Фото: Galka
Фото: Galka

За її словами, волонтерський проєкт «Станіславський борщ» розпочинався вдома. Починали з сусідами і родиною. Нині у проєкті задіяні тисячі людей. 

«Одні сушать продукти у квартирах і це роблять сто сімей, інші ці продукти нарізають, ще інші фасують і збирають продукти по селах. Це майже тисячі людей, як великий мурашник», - зізнається Дорошенко.

Читайте також: Харчування військових: у Міноборони планують відмовитися від консервів у сухпайках

Вона розповідає, що їхні страви народжувались одна за одною. І всі вони створені лише з натуральних продуктів.

Фото: Galka
Фото: Galka

«Сюди ми не додаємо ні ароматизаторів, ні консервантів. Всі страви поживні, ситні і смачні. Ми точно додаємо у них свою любов і віру в перемогу. Це не комерційний проєкт, тому робимо смачно і ситно, вкладаючи усі знання і бажання. Нам важливо почути, що «смачно як удома», - запевняє Дорошенко.

Як повідомляло агентство, у центрі «Незламні» протезували волонтера, який возив на фронт «бандеромобілі».

Перше фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-