У центрі «Незламні» ветеранів навчали фехтуванню

У центрі «Незламні» ветеранів навчали фехтуванню

Фото
Укрінформ
Чемпіон Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Андрій Демчук провів відкрите тренування з фехтування у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (UNBROKEN) для військових, які втратили кінцівки.

Про це у Фейсбуці повідомляє UNBROKEN Ukraine, передає Укрінформ.

«Навчав поранених захисників центру UNBROKEN тримати рапіру Андрій Демчук, чемпіон літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Через вроджену ваду йому ще в юному віці ампутували ногу. Тож уже 17 років Андрій живе на протезі та займається фехтуванням. Своїм активним способом життя чемпіон доводить, що штучна кінцівка — не перешкода для досягнення висот у спорті», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відкрите тренування з фехтування в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN організувало управління спорту Львова. Пацієнтам розповіли про особливості фехтування на кріслах колісних, про види холодної зброї, а також провели показовий бій. Кожен охочий міг спробувати завдати уколи шаблею, рапірою чи шпагою.

У центрі «Незламні» ветеранів навчали фехтуванню / Фото: UNBROKEN

«Було цікаво дізнатися, в чому заключається сенс цього спорту, поєдинків і як рахується нанесення ударів», – розповів пацієнт центру Сергій Івахів.

Читайте також: У центрі «Незламні» протезували волонтера, який возив на фронт «бандеромобілі»

Нині управління спорту Львова разом із Центром UNBROKEN активно знайомить поранених захисників із адаптивними видами спорту, якими вони можуть почати займатися ще під час реабілітації. Це можливість для пацієнтів відкрити для себе щось нове, віднайти хобі або ж навіть — покликання у житті.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові хорватські фахівці допомагають українським ветеранам проходити реабілітацію. Проєкт «Ресоціалізація ветеранів війни» має на меті реінтеграцію ветеранів. Хорвати навчають українців ментальної рівноваги, діляться досвідом, як нормалізувати стан та увійти в звичний ритм життя після пережитого на війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-