Березень 2024 року став найтеплішим за всю історію спостережень

Березень 2024 року став найтеплішим за всю історію спостережень

Укрінформ
Березень цього року став найтеплішим за весь час спостережень - із середньою температурою +14,14 градуса за Цельсієм. Це був десятий місяць поспіль, який встановлює температурний рекорд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє служба моніторингу зміни клімату Євросоюзу.

Середня температура березня у 2024 році була на 0,73 градуса за Цельсієм вищою за середній показник 1991-2020 років для березня та на 0,10 градуса за Цельсієм вище попереднього максимуму, зафіксованого в той самий період 2016 року. 

Водночас минулий місяць виявився на 1,68 градуса за Цельсієм теплішим, аніж середня температура березня в доіндустріальний період 1850-1900 років.

Зазначається також, що цьогорічний березень став другим найтеплішим першим місяцем весни за всю історію спостережень на європейському континенті, з температурою лише на 0,02 градуса за Цельсієм нижче, ніж у березні 2014 року. Найтеплішим березень був для центральних та східних регіонів Європи.

За межами Європи температура була більшою за середню у східній частині Північної Америки, Гренландії, східній частині Росії, Центральній Америці, частинах Південної Америки, багатьох частинах Африки, південній Австралії та частині Антарктиди.

Читайте також: Квітень б'є температурні рекорди

«(Погодне явище – ред.) Ель-Ніньо продовжувало слабшати у східній екваторіальній частині Тихого океану, але температура морського повітря в цілому залишалась на незвично високому рівні», – йдеться у звіті.

Як повідомлялось, середня глобальна температура за останнє десятиліття була на 1,2 градуса за Цельсієм вищою за середню температуру впродовж 1850–1900 років, свідчать дані Всесвітньої метеорологічної організації при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-