В Естонії Університет природничих наук пропонує студентам з України безкоштовне навчання

В Естонії Університет природничих наук пропонує студентам з України безкоштовне навчання

Укрінформ
Естонський Університет природничих наук, розташований в Тарту, пропонує студентам з України певну кількість стипендій на своїх англомовних програмах, які покривають плату за навчання та надають безкоштовне місце у гуртожитку.

Про це передає Укрінформ із посиланням на естонського мовника ERR.

Особливі умови для студентів з України пропонуються на чотирьох англомовних навчальних програмах, три з яких є магістерськими (ландшафтна архітектура, лісове господарство та управління природокористуванням в умовах зміни клімату), а на одну (ветеринарія) можна поступати з дипломом про закінчення середньої школи.

Заяви на вступ до магістерських програм студенти з України можуть подавати до 10 квітня, на ветеринарію - до 31 травня.

Пропонована стипендія покриває плату за навчання. Крім того, надається безкоштовне місце у гуртожитку. Для студентів з українським громадянством передбачено по два навчальні місця на таких умовах за кожною із чотирьох англомовних програм. У разі ветеринарії додатковою умовою є попереднє навчання за цією спеціальністю, яке було перервано через війну в Україні, а стипендія стане доступною з моменту зарахування на другий курс.

Крім того, українських студентів звільнено від сплати внеску за подання заяви нарівні зі студентами з естонським громадянством. Розмір внеску становить 100 євро.

Читайте також: Які треба мати документи студентам-чоловікам для виїзду за кордон

Естонський університет природничих наук (Eesti Maaülikool, EMÜ), розташований в Тарту, є колишнім Естонським сільськогосподарським університетом, який було засновано 1951 року та перейменовано й реконструйовано у 2005-му. Пріоритетами Естонського університету природничих наук в академічній та дослідницькій практиках є сталий розвиток природокористування, необхідний для існування людини, а також охорона довкілля і природної спадщини. Тут проводяться дослідження у сферах сільського господарства, лісівництва, тваринництва, ветеринарної справи, економіки, технології харчового виробництва та екологічно сприятливих технологій.

Університет є членом міжнародної мережі університетів BOVA. EMÜ входив в рейтинги кращих університетів світу в царині сільського господарства та лісівництва.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд Президента планує започаткувати програму, що буде орієнтована на підготовку фахівців для галузей, які сприятимуть відбудові країни.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-