Бізнес просить запровадити електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями

Бізнес просить запровадити електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями

Укрінформ
Члени Європейської бізнес-асоціації просять запровадити електронну комунікацію між територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і підприємцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба асоціації.

"Асоціація неодноразово зверталася щодо необхідності удосконалення механізмів комунікації між бізнесом і ТЦК та СП, їх спрощення та осучаснення. Тож бізнес просить віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова та міністра оборони України Рустема Умерова звернути увагу та цю ситуацію та вжити відповідних заходів", - ідеться в повідомленні.

Так, спільнота ЕВА пропонує ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних.

Читайте також: E-кабінет військовозобов'язаного планують запустити влітку 2024 року

Також запропоновано передбачити: публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації.

Більше того, пропонується встановити чіткі строки для ТЦК щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень.

На переконання бізнесу, ТЦК мають надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Читайте також: У Франківську бізнес відчуває гостру нестачу кадрів

Як повідомлялося, за останні півтора року з офіційного ринку праці в України звільнилися приблизно 1,5 млн працівників через необхідність ставати на військовий облік, тому державі треба знайти золоту середину щодо мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-