На конкурс до ВАКС подали документи 238 кандидатів

На конкурс до ВАКС подали документи 238 кандидатів

Укрінформ
Для участі у конкурсі до Вищого антикорупційного суду подали документи 238 кандидатів.

Про це інформує пресслужба ВККС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У ВККС нагадують, що 30 березня завершився прийом документів для участі в конкурсі до Вищого антикорупційного суду.

“Загалом Комісія отримала документи 238 кандидатів, що забажали взяти участь у конкурсі”, - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, до Вищого антикорупційного суду Комісія отримала 153 пакети документів, а до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду - 85 пакетів документів.

"Ми отримали велику кількість заяв на участь, таким чином маємо більше 10 кандидатів на посаду в першу інстанцію Вищого антикорупційного суду та більше 8 кандидатів на одну вакантну посаду в Апеляційній палаті ВАКС. Це дає нам гарний старт для проведення конкурсу на високому рівні, в якому буде можливість відібрати професійних та незалежних кандидатів до Вищого антикорупційного суду”, - зазначив член ВККС, голова робочої групи щодо організації та проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів ВАКС та АП ВАКС Олег Коліуш.

Список кандидатів оприлюднений на сайті ВККС.

Як повідомлялося, 23 листопада 2023 року ВККС оголосила конкурс за зайняття 25 вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Посли G7 закликають до прозорого процесу відбору нового керівництва ВККС

26 вересня Вища рада правосуддя визначила нову кількість суддів у Вищому антикорупційному суді – 63 посади, з них 21 посада суддів Апеляційної палати.

На початковому етапі створення суду ВРП погодила 39 посад суддів ВАКС, у тому числі 12 посад суддів в Апеляційній палаті цього суду.

У ВРП пояснили, що необхідність збільшення кількості суддів Вищого антикорупційного суду зумовлена складністю справ, які перебувають у провадженні ВАКС, а також законодавчими змінами, які значно розширили повноваження суду.

У грудні 2023 року ВККС оприлюднила умови конкурсу на зайняття 25 вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: У країні катастрофічна нестача суддів - голова ВККС

Згідно з раніше визначеним строком, документи на учать у конкурсі можна було подавати з 1 березня 2024 року до 15 березня 2024 року (включно).

З 1 березня розпочався прийом документів від кандидатів на участь у конкурсі на 25 вакантних посад у Вищому антикорупційному суді.

15 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) продовжила до 30 березня строк подачі документів для участі у конкурсі до ВАКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-